« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
SCENA AMADEO

22. izdanje zagrebačke ljetne Scene Amadeo

Ljetni program Scene AMADEO, koji ove godine uključuje dvanaest koncerata, održava se od 17. kolovoza do 10. rujna 2021. u atriju Galerije Klovićevi dvori

Scena Amadeo
Scena Amadeo (Arhiva)
Više o

Scena Amadeo

,

program

U svojoj 22. sezoni ljetna Scena AMADEO u kolovozu i rujnu predstavit će zagrebačkoj i inozemnoj publici  dvanaest koncerata u izvedbi renomiranih hrvatskih umjetnika.

Uz koncerte, Scena AMADEO u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, nastavlja i sa serijom izložbi, započetih 2010. godine,  posvećenih prerano preminuloj članici programskog odbora scene, slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović. Ove godine izbor je pao na akademsku slikaricu Ivonu Jurić koja će se u Galeriji ŠIRA u Preradovićevoj ulici predstaviti izložbom slika „Zatvoreni scenarij".

Ovogodišnji program svojim nastupom 17. kolovoza otvara gitaristički Trio Elogio u sastavu Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić.
Slijedi solistički recital Petrita Çekua te koncert Grupa Juerga i Duende te flamenco pjevačice Nine Ćorić posvećen uspomeni na dugogodišnjeg majstora tona Scene AMADEO, pjevača i glazbenika Nenada Jalševca- Nenčija.
Svoj novi album Šuti i pjevaj predstavit će kantautorica Sara Renar, dok će Ansambl Illyrica na svom koncertu izvesti praizvedbu nove skladbe suvremenog hrvatskog skladatelja i glazbenika Maka Murtića naručenu od strane Scene AMADEO.
Kraj kolovoza obilježit će koncert Mariachi Los Caballerosa te nastup Mateja Meštrovića, koji će nastupiti zajedno sa sjajnom sopranisticom Renatom Sabljak.

Program u rujnu otvara pijanist Aljoša Jurinić koji će nastupiti s mladim glazbenicima Marcom Grazianijem, Evom Šulić, Hiwote Tadesse i Smiljanom Mrčelom. Slijedi nastup Jimmya Stanića koji će, uz svoju Barbaru, nastupiti uz Kvartet Josipa Cvitanovića. 
Ove godine će se publici predstaviti i Ansambl Antiphonus koji će zajedno sa flautisticom Lucijom Stilinović izvesti djela Debussya,  Honneggera, Poulenca, Varèsea, Bozza i Ravela. Slijedi nastup tria vrhunskih glazbenika u sastavu: Edin Karamazov, gitara, Dani Bošnjak, flauta i Aleksandar Milošev, viola.
Već tradicionalno Scena AMADEO i ove godine pridružit će se humanitarnoj akciji Korak u život, koja omogućuje nastavak akademskog obrazovanja djeci bez odgovarajuće skrbi po završetku njihova srednjoškolskog školovanja. Bit će to premjerni nastup Ansambla LADO  sa Jazzianom Croaticom Borne Šercara na koncertu koji nosi naslov „Ples bure i vatre". Svaki kupac ulaznice za ovaj koncert, čiji ukupni prihod ide u korist akcije, dobit će na poklon originalnu grafiku poznatog hrvatskog slikara Vatroslava Kuliša.

Radi poštovanja epidemioloških mjera organizator moli posjetitelje da dođu barem pola sata prije koncerta. Isto tako preporuča posjetiteljima da ulaznice kupe na portalu Ulaznice.hr.

Sve informacije o programu mogu se naći na portalu www.scenaamadeo.hr

28.07.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh