« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
JESTE LI?

20 filmova koje svaki gentleman mora pogledati

Pravi gentleman pokazati će svoje filmsko znanje, ali ne o bilo kakvim filmovima, pa donosimo listu 20 filmova, izabranih po gentlemanskom ukusu

Bez Taksista jednostavno ne možete ....
Bez Taksista jednostavno ne možete .... (Wikipedia)
Više o

najbolji filmovi

,

muškarci

,

filmovi

,

Gentleman.hr

Kao što knjige obogaćuju naš um, tako se smatra da film obogaćuje našu dušu. Pravi gentleman pokazati će svoje filmsko znanje, ali ne o bilo kakvim filmovima. Donosimo listu 20 filmova, izabranih po gentlemanskom ukusu.

Talentirani gospodin Ripley (Talented Mr. Ripley)

Američki je psihološki triler iz 1999. godine kojeg je režirao Anthony Minghella, svakako vrijedan gledanja. Jedan je od stilom najnabijenih filmova, pun lekcija kako se odijevati i živjeti gentlemanski.

Klub boraca (Fight Club)

Jedno je od kultnih ostvarenja sedme umjetnosti, mračna i uvrnuta priča u kojoj je definitivno "zasjao" Brad Pitt. 

Carlitov način (Carlito's Way)

Prošlosti i reputaciji se ne može pobjeći, čak ni kada si Al Pacino. Velikan američkog filma u ovome je ostvarenju odglumio jednu od svojih najboljih uloga, jednako uvjerljiv u meditativnim scenama pomirenja s bivšom ljubavi i planiranja zajedničke mirne budućnosti, koliko u brutalnim sekvencama krvavih gangsterskih obračuna.

Annie Hall

Romantična komedija iz 1977. koju je režirao Woody Allen, ujedno je i njegov najbolji uradak. Radnja se vrti oko intelektualca/komičara koji u New Yorku živi depresivan i neuspješan ljubavni život sve dok se ne zaljubi u junakinju iz naslova. Nalazi na listi 250 najboljih filmova svih vremena na siteu IMDb.com.

Taksist (Taxi Driver)

Američki je igrani film iz 1976. godine, redatelja Martina Scorsesea, u kojem De Niro igra jednu od najupečatljivijih uloga ikad. Opisuje poteškoće osamljenog njujorškog taksista Travisa Bicklea koji očajnički pokušava promijeniti vlastiti život. Film je stekao brojne obožavatelje, a neke scene su postale elementom popularne kulture.

Utrka života (Rush)

Smješten u seksi i glamurozno zlatno doba Formule 1, ovaj film predstavlja nevjerojatnu priču o rivalstvu zgodnog engleskog playboya Hunta i austrijskog perfekcionista Laude. Prikazuje dva vozača koji se dovode do ruba fizičke i psihičke izdržljivosti, u utrci u kojoj nema prečice do pobjede, a jedna pogreška znači smrt.

Sve filmove pogledajte na portalu Gentleman.hr

24.08.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh