« Život
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ZVRRR

Zvuk alarma određuje kakav će vam biti dan

Za buđenje su idealne melodije koje podsjećaju na godišnje odmore ili daleke otoke, nježni cvrkuti i pjesme koje u nama bude lijepa sjećanja i pozitivne emocije

Zvuk alarma je izuzetno važan
Zvuk alarma je izuzetno važan (Shutterstock)
Više o

alarm

,

budilica

,

zvuk alarma

Buđenje može biti ugodan trenutak na početku dana, no jednako tako i noćna mora, a glavni utjecaj na taj osjećaj ima - zvuk alarma, pokazalo je istraživanje koje je proveo Huffington Post.

Naime, pokazalo se da zvuk alarma ima velik utjecaj na raspoloženje nakon buđenja, što ne čudi kad se zna da se obično bira neki glasan i neugodan zvuk koji nas "jedini može probuditi".

Pokazalo se da oni koji imaju iritantan zvuk budilice obično dan provedu prilično mrzovoljno raspoloženi, jer je buđenje nasilno, što je zadnja stvar koja vam treba u trenutku kad lijepo spavate u ugodnom, toplom krevetu.

S druge strane, oni koji su stavili neki zvuk koji podsjeća na daleke otoke ili godišnje odmore poput crvrkuta ptica ili pjesme koja im budi pozitivne emocije i lijepa sjećanja, budili su se odlično raspoloženi i tako su proveli i dan.

Stoga, kako su budilice već odavno zamijenili pametni telefoni, namjestite za alarm neku omiljenu pjesmu koja će vam dati osjećaj smirenosti, veselja i zaštićenosti, telefon postavite dovoljno daleko od sebe da se morate dignuti kako biste ugasili alarm i započinjite dan u vedrom raspoloženju.

15.10.2015. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh