« Seks
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
ZABORAVITE VIAGRU

Zvučnim valovima do fantastičnog seksa

Puštanje zvučnih valova u tijelo mogla bi biti nova metoda oživljavanja seksualnog života muškaraca s erektivnim problemima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

terapija

,

impotencija

,

zvučni valovi

Bezbolna terapija zapravo stimulira razvoj novih krvnih sudova u genitalnom području. Mali eksperiment tijekom kojeg je 20 muškaraca koji inače uzimaju Viagru ili slične lijekove za impotenciju podvrgnuto zvučnim valovima, bio je toliko uspješan, da je na kraju 15 dobrovoljaca moglo odbaciti takve pilule.

Radikalna nova terapija, koja se trenutno testira u Izraelu, koristi blagu formu litotripsije, tehnike razvijene prije 20 godina u svrhu liječenja bubrežnih kamenaca. Zvučni valovi prolaze kroz kožu, i premda nemaju štetnog efekta za tkivo, dovoljno su jaki da razbiju kamenčiće u male čestice nalik pijesku, koje tijelo zatim može izbaciti putem mokraćovoda.

No, posljednjih godina, nekoliko studija pokazalo je da ovakav oblik terapije također ima pozitivan učinak na krvne sudove. Njome se naime potiče oslobađanje važne supstance pod imenom VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor), koja šalje signal za rast i razvoj novih krvnih sudova.

Kao rezultat, terapija zvučnim valovima privukla je interes kardiologa koji traže nove načine liječenja bolesti srca. Američki i japanski znanstvenici istražuju mogu li zvučni valovi usmjereni prema srcu potaknuti razvoj novih krvnih sudova. Ako se to dogodi, nudi se nova šansa pacijentima koji su prebolesni za operaciju.

Prema izraelskom istraživanju, slične beneficije mogu imati muškarci koji pate od stalnih problema s impotencijom. Neki stručnjaci uvjereni su da postoji bliska veza između impotencije i bolesti srca, te kako problemi u krevetu mogu signalizirati na ugruške u krvnim sudovima blizu srca koji reduciraju protok krvi u tijelu.

05.01.2010. 09:47:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh