« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
MLJAC

Zvijezda ketchup majoneza - jedna tuba sreće

vijezda predstavlja novi dodatak jelima za sve one koji više ne mogu birati između dva najdraža okusa - Zvijezda ketchup majonezu.

Zvijezda ketchup majoneza
Zvijezda ketchup majoneza (Arhiva)
Više o

Zvijezda majoneza

,

kečap

Spoj kremaste Zvijezda delikates majoneze i blagog Zvijezda ketchupa od svježih rajčica u istoj tubi kombinacija je prepoznatljivih okusa u novom ruhu koja će popraviti svako jelo i ukrasiti tanjur atraktivnom crveno - bijelom bojom.

Svježe prženi domaći krumpirići, burger koji ste upravo maknuli s vatre, salata od ribljih plodova - ili brzo pripremljen i ukusan corn dog; Zvijezda ketchup majoneza savršeno zaokružuje svaki zalogaj.

-  Zvijezda majoneza već je godinama prvi izbor potrošača kad je majoneza u pitanju, a primijetili smo da je potrošači sve češće kombiniraju sa Zvijezda ketchupom.  Tako je nastao proizvod koji spaja dva omiljena dodatka jelima u jednoj tubi, što je praktično koliko i ukusno, izjavila je Jasna Pulić, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi. 

Zvijezda ketchup majonezu u tubi potražite u obližnjoj trgovini po cijeni od 12,99 kuna i ukrasite svako jelo dvobojnom kombinacijom.

CORN DOG by Darko Kontin

Sastojci:

Hrenovke 300 grama

Palenta 160 grama

Oštro brašno 150 grama

Mlijeko 250 ml

Soda bikarbona 2-3 jušne žlice

Sol, papar po ukusu

Dodatni začini po ukusu (sušeni origano, bosiljak, crvena paprika, čili)

Zvijezda suncokretovo ulje 1l

Zvijezda ketchup majoneza 1 tuba

Priprema:

U dubokoj posudi pomiješajte palentu, brašno, sodu bikarbonu i začine.

Postepenim ulijevanjem mlijeka i stalnim miješanjem zamijesite glatko tekuće tijesto.

U dubokom loncu zagrijte Zvijezda suncokretovo ulje. Idealna temperatura ulja za pripremu corn doga je oko 180 stupnjeva. Uz višu temperaturu ulja tijesto će izvana biti prepečeno, a iznutra će ostati sirovo.

Hrenovke skuhajte ili ispecite na tavi. Ako koristite veće hrenovke, prerežite ih na pola, a ako su manje,  kroz njih možete odmah probosti drveni štapić za ražnjiće.

Svaku hrenovku uronite u corn dog tijesto, a zatim je prebacite u zagrijano ulje za prženje. Corn dog pržite uz lagano okretanje štapića u ulju nekoliko minuta dok ne postane zlatno smeđe boje.

Prženi corn dog odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće, a korica isprženog corn doga postala hrskavija.

Corn dogs poslužite uz Zvijezda ketchup majonezu.

Ako vam ostane tijesta koje ste pripremili,  možete ga pomoću žlice ispržiti u dubokom ulju i tako dobiti brze, slane, kukuruzne fritule kao prilog narescima i grickalicama.

Uz hrenovke i roštilj kobasice na isti se način u corn dog tijestu možete ispržiti i razno povrće.

Zbog jednostavnosti i brzine pripreme ovog jela, corn dog je idealno jelo kojim djecu možete zainteresirati za kuhanje dok vam kroz zabavu pomažu pripremiti ovu ukusnu grickalicu.

30.06.2020. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh