« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NIJE BILO SLUČAJNO

Zrakoplovna nesreća kod Smolenska je više od nesreće?

POGLEDAJTE VIDEO - Uvjeravaju nas da se radilo o tragičnom slučaju, ali iza nesreće bi mogli stajati i "viši interesi"

Lech Kaczynski
Lech Kaczynski (Getty Images)
Više o

Poljska

,

Lech Kaczynski

,

teorija zavjere

,

Jane Burgermeister

,

Smolensk

,

Liu Xiaobo

,

Marian Botsford Fraser

Internetom već neko vrijeme kruži e-mail koji nudi drugu stranu priče oko pada zrakoplova u kojem je bio poljski predsjednik Lech Kaczynski, poljski vojni vrh te brojni državni dužnosnici i uglednici.

U e-mailu naslova "Zrakoplovna nesreća kod Smolenska je više od nesreće?" navodi se da je Lech Kaczynski bio glasnogovornik većih sloboda država unutar Europske unije, tj. bio je "euroskeptik i dugo odbijao potpisati Lisabonski ugovor, sve dok ga Irska pod prisilom (u drugom pokušaju) nije potpisala."

Novinar Damian Thompson u engleskom "Daly Telegraphu" piše da se iza ubojstva predsjednika Lecha Kaczynskog i cijele delegacije nalaze bankari. Poljska je, naime, jedina zemlja u EU koja nije osjetila krizu i koja bilježi rast proizvodnje:

"Poljska je odbila uzeti zajam koji joj je ponudio MMF u iznosu od 21,8 milijarde dolara. Poljska je bila jedina od 27 članova Unije koja je postigla gospodarski rast u 2009. godini, a Međunarodni monetarni fond (MMF) je predviđao da će taj rast doseći 2,75 posto sve do 3,25 posto u 2011. godini."

"Poljska Nacionalna Banka i Vlada 9. travnja suglasno odlučuju o devalvaciji zlota, što će pogodovati poljskim izvoznicima, ali na štetu njihovih trgovinskih partnera, najviše onih u EU", stoji u e-mailu uz napomenu da je samo dan kasnije u nesreći poginuo predsjednik cijeli vojni vrh, guverner nacionalne banke i još deseci vojnih i političkih dužnosnika.

"Izgleda da će sada Poljsku preuzeti britanski čovjek, osoba školovana u Britaniji, koja čak ima englesko ime i prezime - Donald Tursk", zaključuje se u e-mailu i dodaje da je Poljska sve manje ovisila o EU te da se zemlja nalazila pred novim početkom u odnosima sa svojim novim saveznikom - Rusijom.

"Poljska je u sukobu velikih interesnih sfera, nastojala promijeniti stranu. Britanija i Amerika su shvatile problem i stoga je Kaczynski morao umrijeti zajedno s cijelom delegacijom. Nastojao je sačuvati Poljsku slobodnom i u tu svrhu odlučio je potražiti potporu Putina", piše u e-mailu.

Prije nekoliko tjedana se pojavio i video Jane Burgermeister, neustrašive austrijske novinarke koja je svojedobno tužila Obamu za bioterorizam zbog namjernog širenja svinjske gripe, a sada otvoreno govori o mogućem atentatu na poljske dužnosnike:

03.05.2010. 10:40:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DemolitionMan
    03.05.2010. 18:30
    Pa naravno da je riječ o egzekuciji - čak i manje firme nikad ne šalju na put dva menadžera istim prijevoznim sredstvom, a ovdje je, kao, cijeli poljski politički vrh bio u avionu... Razloga za egzekuciju imam koliko hoćeš - onaj o kojem se manje govori jest poruka ostalim državama koje se dvoume ili odupiru direktivama EU...
  2. avatar
    vknez
    07.05.2010. 11:10
    debilana...
  3. avatar
    Filip
    08.05.2010. 19:17
    Zato naši šute zaliveni kao mumije,jer dobro znaju da ih čeka isti scenario,pisnu li išta javno protiv EU.pogotovo Jaca,Vesna,Zoki.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh