Znate li stvarno skuhati finu kavu?
Bez obzira na sve novotarije, većina ljudi i dalje kuha tzv. tursku kavu... no, ponekad baš ne ispadne kako treba... evo i zašto
Kava naša svagdašnja i najfinija usput može biti i najveće razočaranje ako napravite nešto pogrešno tijekom kuhanja. Pa da ne bi bilo problema....
Najvažnije je da mješavina bude kvalitetna i da na njoj ne treba štediti. Ne treba čekati da voda proključa na početku, prije ključanja je maknite sa štednjaka. Dio vode se nalije u šalicu, a u ostatak se dodaje kava.
Promiješajte da nema grudica i vratite na štednjak. Neposredno prije ključanja ponovo maknite sa štednjaka i dodajte vodu koju ste na početku odlili. Ponovno vratite na štednjak i pričekajte da proključa.
Kada maknete sa štednjaka, pričekajte nekoliko sekundi i dodajte žličicu hladne vode. Nakon toga možete poslužiti kavu.
Najčešće greške koje kvare okus turske kave su:
- previše miješate kavu
- dopuštate da kava nekoliko puta dođe do vrha džezve tijekom kuhanja
Eto, i to smo vam riješili.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar