« Život
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
MA DA?!

Znate li koliko zarađuje vaš partner?

Ako vam se pitanje iz naslova čini pomalo sumanutim, znajte da nije tako - istraživanja pokazuju da svaka druga osoba u vezi ili braku to ne zna

Financije su najčešći uzrok svađa
Financije su najčešći uzrok svađa (Shutterstock)
Više o

financije

,

brak

,

veza

,

partneri

,

zarada

Financije su na prvom mjestu kad su u pitanju uzroci bračnih svađa, a jedan od glavnih razloga za to mogla bi biti zanimljiva činjenica - da partneri ne znaju koliko onaj drugi zarađuje.

Naime, britansko istraživanje je pokazalo da samo 56 posto parova zna visinu dohotka vlastitog partnera.

Očekivano, žene češće znaju koliko zarađuju njihovi supružnici nego obrnuto - 60 posto žena se tako izjašnjava, dok svega 52 posto muškaraca zna iznos plaće svoje bolje polovice. Štoviše, mnogi parovi srame se govoriti o financijama, što je jedna od životnih prekretnica, poput zajedničkog useljavanja, zaruka i planiranja djece.

Zanimljivo je i da je manje od dvije trećine ispitanika raspravljalo o novcu prije zajedničkog života, a samo četiri od deset ispitanika priznaju da su razgovarali o financijama nakon saznanja da očekuju prinovu.

Za kraj i malo optimizma - četvrtina ljudi vjeruje kako partner nema dugova, ali i da bi zasigurno prekinuli vezu da doznaju suprotno. Dok se čuvanje informacija o zaradi čini kao iskušenje, ono također može imati štetan učinak na financijske odluke, ali i na vezu

04.09.2015. 16:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh