« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
ZANIMLJIVO

Barbike u smeće, Legiće na stol?

Djevojčice bi se trebale manje igrati s lutkama, a više s igračkama koje se smatraju primjerenijima za dječake poput igara gradnje, koje potiču razvoj kreativnosti

I curice bi se trebale igrati s Legićima
I curice bi se trebale igrati s Legićima (Arhiva)
Više o

Barbie

,

djevojčice

,

Lego

,

legići

Barbike su za curice, a Legići za dečke, neka je uobičajena podjela igračaka koju nosimo u glavama kad kupujemo poklone, no britanska znanstvenica tvrdi da na taj način djevojčice ostaju zakinute za razvoj kreativnosti.

"Moramo promijeniti naše razumijevanje dječaka i djevojčica i onoga što je dobro za njih kada su jako mali. Jesu li igračke važne? Ja u to vjerujem", kazala je znanstvenica, profesorica eksperimentalne fizike na Cambridgeu koja će uskoro postati predsjednica Britanskog udruženja za znanost.

"Igračke za djevojčice tipično su povezane s pasivnošću, poput češljanja Barbike, a ne gradnjom, imaginacijom, kretivnošću, kao što su Lego kocke", objasnila je.

Ističući da i u njezinom području manjka studentica, Donald je ocijenila da izbor igračaka doprinosi stvaranju društvenog okružja koje želi žene držati dalje od nekih profesija.

05.09.2015. 16:55:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh