« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
ZNAMKAKO.COM

Znate li i vi kako? Mi znamo!

Riječ je o takozvanim Q&A tipu portala u kojima posjetitelji i članovi mogu postavljati pitanja te i objaviti na portalu kako bi od zajednice dobili jedan ili više relevantnih odgovora

Sjajan portal za pitanja i odgovore
Sjajan portal za pitanja i odgovore (Znamkako.com)
Više o

pitanja i odgovori

,

Znamkako.com

,

Znam kako

,

know how

Znam kako (www.znamkako.com) je bukvalni prijevod engleske izvedenice Know How i kao takav je istog trenutka zasjao u očima pokretača projekta.

Riječ je o takozvanim Q&A tipu portala u kojima posjetitelji i članovi mogu postavljati pitanja te i objaviti na portalu kako bi od zajednice dobili jedan ili više relevantnih odgovora.

Kao takav portal je odlična za kreiranje baze znanja koju uređuju samo korisnici. Nešto poput poznate Wikipedije, samo malo manje 'enciklopedijski'.

Aktivni sudionici portala moraju proći osnovnu registraciju (uskoro će biti postavljanje pitanja i odgovora neregistriranim korisnicima) kako bi mogli sudjelovati u postavljanju pitanja i davanju odgovora na njih.

Svako pitanje i odgovor ima otvorene komentare za raspravu koji nisu onaj službeni dio odgovora već služe kao neka vrsta sugestija, proširenja odnosno samih objašnjenja i slično.

Cilj je ovog portala kreiranje svojevrsne otvorene baze znanja. Pod pojmom otvoreno misli se isključivo na dostupnost sadržaja koji je svima dostupan i generalno ne podliježe copyrightu, osim ako autor nekog pitanja i odgovora posebno specificira prava za svoj sadržaj.

Misija i nit vodilja pokretača portala je biti i ostati besplatan, ostati otvoren za sve i biti na usluzi svakom posjetitelju, te mu ujedno nuditi i mogućnost sudjelovanja u izgradnji svojevrsne građe ovog portala.

12.12.2013. 19:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh