« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
HOUR OF CODE

Interaktivna radionica Sat programiranja na FER-u

Radionica se održava u sklopu tjedna promicanja računarske znanosti svjetskog projekta podržanog od Marka Zuckerberga, Billa Gatesa i mnogih drugih

Dođite i naučite kod
Dođite i naučite kod (Twitter)
Više o

Sat programiranja

,

Hour of Code

,

FER

,

interaktivna radionica

U nedjelju, 15. prosinca 2013. godine od 15 do 17 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) u učionicama A101 i A102 održat će se interaktivna radionica Sat programiranja (engl. Hour of code).

Radionica se održava u sklopu tjedna promicanja računarske znanosti (engl. Computer Science Education Week), svjetskog projekta podržanog od Marka Zuckerberga, Billa Gatesa, tvoraca popularne aplikacije Angry Birds, Zombya Plantsa te mnogih slavnih osoba poput Shakire, Will.i.ama, Ashtona Kutchera i Baracka Obame.

Program za popularizaciju znanosti FER-a „ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu" u suradnji s najvećom strukovnom organizacijom inženjera IEEE te studentskom udrugom eSTUDENT prepoznali su važnost uključivanja u ovaj svjetski i hvale vrijedan projekt.

Sve zainteresirane pozivamo na radionice koje su prilagođene različitim uzrastima (6-106 godina) kako bi se osobno okušali u vještini programiranja te proširili svoje vidike o mogućnostima koje to znanje nudi. Sudionici će naučiti osnove računarske znanosti, koncepte koji se koriste svuda oko nas od aplikacija za pokretne uređaje bankarskih sustava do upravljanja istraživačkim vozilima na Marsu.

Uz pomoć iskusnih programera, koji će asistirati tijekom radionice, svi sudionici će izvršiti barem jedan od mnogih ponuđenih zadataka. Prema predznanju i željama polaznici će u Javi, Phytonu, Blocklyu ili nekom drugom programskom jeziku/razvojnom okružju izraditi animaciju, elektroničku Božićnu čestitku, igru za iPhone, dvodimenzionalni lik pretvoriti u 3D tijelo, riješiti slagalicu i sl. Svaki će sudionik raditi na zasebnom računalu prateći video materijale dostupne na stranicama projekta uz odgovarajuće bilješke.

Do sada se u projekt uključilo 9 milijuna sudionika koji su zajedničkim snagama napisali preko 500 milijuna linija koda. Uz veliku potporu ne samo slavnih osoba, globalnih korporacija, svijetskih vođa već i profesora, roditelja i učenika širimo ideju kako bi računalna znanost postala dostupna svakom učeniku/studentu u 21. stoljeću. Više informacija o samom projektu možete pronaći na http://csedweek.org/.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prethodno prijaviti na e-mail suza@fer.hr i pritom navesti ime i prezime, dob te razinu predznanja.

Vrijeme je da otkrijete jedan novi svijet, stoga započnimo danas s barem jednim satom kodiranja!

12.12.2013. 17:52:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh