« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE

Znanje i zdravlje su usko povezani

Djeci čiji roditelji nemaju fakultetsku diplomu češće se propisuju lijekovi i ona češće idu u bolnicu od djece čiju su roditelji visoko obrazovani

Obrazovanje ide ruku pod ruku sa zdravljem
Obrazovanje ide ruku pod ruku sa zdravljem (Arhiva)
Više o

djeca

,

zdravlje

,

obrazovanje

Zdravlje nije šala, to shvati svaka osoba koja se mora suočiti s nekom teškom bolešću, a ono što nam je uvijek najvažnije jest - zdravlje djece. Zanimljiva njemačka studija pokazala je da na njega najveći utjecaj ima - razina obrazovanja njihovih roditelja.

Istraživanje je pokazalo da zdravija djeca imaju obrazovanije roditelje

Djeci čiji roditelji nemaju fakultetsku diplomu češće se propisuju lijekovi i ona češće idu u bolnicu od djece čiju su roditelji visoko obrazovani, pokazuje to istraživanje o djeci i adolescentima što ga je provela njemačka organizacija za javno zdravstveno osiguranje, DAK-Gesundheit.

Jaz je posebno bio istaknut kod kvarenja zubi i pretilosti, koji su zabilježeni triput više kod djece s manje obrazovanim roditeljima. Postojala je i slična povezanost u pogledu razvoja poremećaja ponašanja. 

Stupanj obrazovanja roditelja ima veći učinak nego što se to očekivalo, rekao je čelnik DAK-Gesundheita Andreas Storm koji je sugerirao da je bolest djece često povezana s načinom života njihovih roditelja. 

Wolfgang Greiner, profesor zdravstvene ekonomije na sveučilištu Bielefeld i jedan od autora izvješća, rekao je kako bi za zdravlje djece bilo korisnije ulaganje u obrazovanje nego povećanje kućnih prihoda. 

Istraživanje se temelji na podacima gotovo 590.000 djece i oko 430.000 roditeljakojima DAK pruža osiguranje. 

18.09.2018. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh