« Metro World News
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

‘Život mi više nije trčanje’

Carl Lewis će na Igrama navijati za Phelpsa

Fotografija vijesti
Više o

Olimpijske igre

,

doping

,

Carl Lewis

Devetorostruki olimpijski pobjednik, bivši američki atletičar, Carl Lewis osjeća se jako dobro na Olimpijskim igrama u Pekingu. Sada kao umirovljeni sportaš pažnju mu zaokupljaju sportovi koje ranije nije mogao pratiti.

-  Definitivno ću gledati badminton - rekao je šampion na upit koje će sportove pratiti. Što ću još pogledati, odlučit ću kasnije. Držim se pravila da na olimpijskim igrama pogledam dva sporta koja nisam gledao prije. BMX svi predlažu, no, nisam zainteresiran za potpuno novo natjecanje.

Što kažete na vaterpolo?

- Čini se interesantnim odabirom, no mislim da ću pogledati plivanje. Želim vidjeti Phelpsa, navijam za njega.

Tko bi na pekinškim Igrama od trkača mogao ostvariti veliki rezultat?

- Ne poznajem natjecatelje, ne znam tko su danas velika imena. Više mi nije bitno vidjeti kako netko pobjeđuje, želim pogledati kvalitetno natjecanje. Svatko može biti zvijezda - kad prestaneš pobjeđivati, netko drugi  će zauzeti tvoje mjesto.

Čini se da više ne pratite atletska natjecanja?

-  Ne bih baš rekao da više nisam zainteresiran za trčanje. Prije da moj život više nije samo trčanje. Previše je vremena prošlo, ne poznajem natjecatelje koji se vrlo brzo mijenjaju. Stalno dolaze novi...

‘Više mi nije bitno vidjeti kako netko pobjeđuje, želim pogledati kvalitetno natjecanje. Ne poznajem trkače, ne znam tko su danas velika imena’.

Što mislite o zadnjim doping aferama?

- Netko tko pobijedi uz pomoć dopinga ne može reći da je pobijedio sam. Nikad nisam odobravao niti koristio doping. Uistinu sam protiv dopinga u sportu. Sve je to tužno, smatram da sportaši imaju bolji izbor od dopingiranja.

Kako ste se osjećali 1988. kada ste dobili zlatnu medalju nakon što je oduzeta Benu Johnsonu za kojeg je utvrđeno da je bio dopingiran?

- Zaista mislim da sam je zaslužio. Uistinu se osjećam kao pravi pobjednik. Mogao sam se koristiti nedozvoljenim supstancijama, mogao sam varati. No, odlučio sam se za drukčiji pristup, uspio sam se držati podalje od svega toga.    

Prilagodio : Ato Kwamina Markin

Piše: Piše: Dora Mittelholcz, Metro Mađarska
15.08.2008. 12:52:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh