« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
BUDI FIT

Zimske namirnice za odličnu liniju i formu

Što jesti zimi da vam obroci ne budu jednolični, a da opet na stolu imate domaću, zdravu hranu punu korisnih nutrijenata

Luk je abeceda zdrave prehrane
Luk je abeceda zdrave prehrane (Arhiva)
Više o

zima

,

zdrava hrana

,

češnjak

,

jabuke

,

luk

,

zimska hrana

,

kvercetin

,

ergotionein

Zdrava prehrana ponekad nije tako jednostavana, pogotovo u zimskim mjesecima kad nemamo tako širok izbor kao u ostalim godišnjim dobima, no svejedno se može pronaći dovoljno namirnica koje će vam pomoći i u održavanju zdravlja, ali i u održavanju linije.

Luk je jedna od takvih namirnica, prepuna antioksidansa i vitamina C, naročito kvercetina koji čuva i snaži imunološki sustav, a folati koji sudjeluju u stvaranju novih stanica pomoći će regeneraciji organizma. 

Jabuke također sadrže kvercetin u velikim količinama, a češnjak svojim antigljivičnim, antivirusnim i antibakterijskim učincima upravo predstavlja savršenu zimsku namirnicu koja će vas čuvati od raznih bolesti. 

Cikla će svojim vlaknima sniziti razine lošeg kolesterola i blagotvorno utjecati na probavu, a šumske gljive prepune su jednog od najjačih poznatih antioksidansa koji se može dobiti iz hrane - ergotioneina

Sve što je potrebno za zdrav obrok je tu, dodajte još i haringu ili losos i vaše će zdravlje tijekom zime biti besprijekorno.

26.01.2015. 14:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh