« Život
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
HE HE

Zimske aktivnosti koje potiču mršavljenje bolje od seksa

I dok su vanilija i cimet savršeni okusi za predigru, ono kalorija što ćete potrošiti seksom nije dovoljno kako biste sačuvali dobru liniju

Kako skinuti kilograme po zimi?
Kako skinuti kilograme po zimi? (Arhiva)
Više o

zima

,

seks

,

skidanje kilograma

Prosinac je onaj mjesec u kojem jako rijetko pazimo na liniju - čak i da želimo, nemoguće je izbjeći sve domjenke, adventske i blagdanske obroke prepune masne i teške hrane, a da ne spominjemo kolače...

Naravno, kako je usput zima, većinu vremena smo ušuškani pod dekicom, a ono prestalo vrijeme ili pripremamo ili jedemo finu hranu.

I dok su vanilija i cimet savršeni okusi za predigru, ono kalorija što ćete potrošiti seksom nije dovoljno kako biste sačuvali dobru liniju. No, to nikako ne znači da se treba odreći seksa, već da treba uvrstiti još pokoju aktivnost u svakodnevicu. 

Izađite na hladan zimski zrak, napunite njime pluća, neka se obrazi zarumene. Ovo su aktivnosti kojima ćete sagorjeti najviše kalorija.

Cijepanje drva - postoji li bolji scenarij od onog koji u hladnim zimskim noćima uključuje pucketanje vatre u kaminu i crno vino? Za vtaru trebaju drva. Nacijepajte ih i u sta vremena potrošite 400 do 500 kalorija. S užitkom ćete ih nadoknaditi navečer kroz neku finu večeru, a potom opet potrošiti.

Planinarenje - hodanje obližnjim brdima najbolji je način da iskoristite lijepe zimske dane, a pritom se i dobo oznojite. Ovisno o tome kojom brzinom hodate i o nagibu terena, možete očekivati da ćete u sat vremena istopiti od 430 do 650 kalorija.

Šetanje psa - iako je vani minus, pas mora u šetnju. Nemojte mu skraćivati rutu zbog hladnoće, već pojačajte tempo pa neka se i on dobro umori. Sat vremena šetnje s psom na niskim temperaturama sagorjet će do 450 kalorija. 

Trčanje - ako ste zaljubljenik u trčanje, nema smisla da mirujete zimi. Primjereno se odjenite i na stazu. Ovisno o brzini kojom trčite, možete u sat vremena sagorjeti čak do 1200 kalorija, piše portal Latestly.

10.12.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh