« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
DIVLJAŠTVO

Židovski naseljenici na Zapadnoj obali zapalili džamiju

Stanovnici Beita Fajjara, sela južno od Betlehema, kazali su da je skupina doseljenika, vjerojatno iz obližnjeg naselja Gusha Etziona, ušla u selo u rano jutro i zapalila džamiju

Židovski naseljenici zapalili džamiju na Zapadnoj obali
Židovski naseljenici zapalili džamiju na Zapadnoj obali (Getty Images)
Više o

Palestina

,

požar

,

Židovi

,

Zapadna obala

,

džamija

Židovski naseljenici zapalili su džamiju u selu na Zapadnoj obali u ponedjeljak rano ujutro, objavili su očevidci i lokalne palestinske vlasti, a izraelski vojni glasnogovornik u Tel Avivu rekao je da vojska provjerava optužbe, prenijele su agencije.

Stanovnici Beita Fajjara, sela južno od Betlehema, kazali su da je skupina doseljenika, vjerojatno iz obližnjeg naselja Gusha Etziona, ušla u selo u rano jutro i zapalila džamiju, oštetila primjerke Kur'ana i sagove. Među šestoricom muškaraca nekolicina je nosila kipu, a jedan je bio maskiran, kazali su očevidci.

Palestinska vlast oštro je osudila to divljaštvo. Džamija u Beitu Fajjaru četvrta je koju su zadnjih mjeseci zapalili židovski doseljenici, piše dpa. Agencija AFP piše da su palestinski napadači 26. rujna blizu Hebrona južno od Betlehema metcima ranili bračni par doseljenika i zato je trudnoj ženi hitno obavljen carski rez. AFP dodaje da su 31. kolovoza ubijena četiri židovska doseljenika blizu Kyriata Arbe, naselja u području Hebrona, te da je odgovornost za napad preuzelo oružano krilo islamističkog pokreta Hamasa. (hina/metro-portal)

04.10.2010. 15:41:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    enime
    04.10.2010. 22:01
    Ovo je kulminacija netolerancije koju muslimanski svjet nece tolerirati.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh