« Žene
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
STVARNO?

Žensko lice koje muškarci obožavaju

Rezultat kaže da je ljudski mozak programiran tako da preferira stvari koje može najlakše i najbrže procesuirati, što nije ograničeno samo na lica, nego uključuje i, primjerice, pejzaže

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

muškarci

,

žensko lice

Žene brinu o svom izgledu puno više od muškaraca, a jedan od razloga je i činjenica da ne znaju kakvo je to žensko lice najprivlačnije muškarcima... pa su znanstvenici okupljeni oko znanstvenog časopisa Royal Society Open Science potražili odgovor na to pitanje.

U te su svrhe napravili istraživanje u kojem je sudjelovalo je 169 muškaraca prosječne dobi od 39 godina kojima su bile pokazane nasumce odabrane fotografije ženskih lica. Ispitanici su zatim viđena ženska lica morali ocijeniti s brojkom između nula (najmanje privlačno lice) i 20 (najprivlačnije lice).

Rezultat - muškarci su najviše ocjene dali licima koja znanstvenici opisuju kao jednostavna, glatke teksture kože, s malo bora i glatkih crta.

Znanstvenici su rezultate protumačili ovako - ljudski je mozak programiran tako da preferira stvari koje može najlakše i najbrže procesuirati, što nije ograničeno samo na lica, nego uključuje i, primjerice, pejzaže.

Štoviše, ta činjenica može objasniti i ogromnu raširenost upotrebe emotikona koji imaju vrlo jednostavna lica zbog čega ih naš mozak lako percipira.

Stoga - ne komplicirajte i ne pretjerujte sa šminkom!

01.07.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh