« Zdravlje
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
BRRR

Ženske torbe imaju više bakterija od WC daske

Legende o sadržaju ženske torbe trebalo bi nadopuniti raznolikom florom i faunom koja unutra živi

Izgleda nevino, a zapravo je puna bakterija
Izgleda nevino, a zapravo je puna bakterija (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

bakterije

,

ženska torba

,

torbica

Ženska torba ili torbica najpoznatija je crna rupa na svijetu, jer jednom kad se iz nje počnu vaditi stvari, postupak traje barem pola sata i opjevan je u mnogim vicevima i filmovima. No, osim raznoraznih potrebnih i nepotrebnih stvarčica, unutra postoji i pravi mali živi svijet.

Kako torbe ostavljamo posvuda, na raznim podlogama i mjestima, rizik od prenošenja raznih vrsta bakterija je velik, a unutrašnost torbe obično je najbolje mjesto za razmnožavanje malih životinjica.

Tako je najprljaviji predmet koji se može naći u ženskom torbi krema za ruke koja prosječno na sebi ima više bakterija od prosječne WC daske u javnom toaletu, pokazalo je istraživanje tvrtke Initial Washroom Hygiene.

Kožne su torbe posebno dobra meta jer njihova spužvasta struktura predstavlja idealnu podlogu za razvoj bakterija, pa je tako na svakoj petoj testiranoj ručki od torbe pronađena cijela kolonija bakterija opasnih po zdravlje. 

Nešto su čistiji ruž i maskara, no svejedno autori istraživanja preporučuju često čišćenje torbe antibakterijskim gelovima i vlažnim maramicama, kao i pranje ruku nakon nošenja torbe.

15.05.2013. 18:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh