« Žene
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
I TOGA IMA

Ženske pogreške u komunikaciji s muškarcima

Žene tvrde da muškarce čitaju kao otvorenu knjigu, no ipak i one često mogu napraviti kardinalne greške u komunikaciji sa suprotnim spolom

Ključ dobrog odnosa je dobra komunikacija
Ključ dobrog odnosa je dobra komunikacija (Shutterstock)
Više o

žene

,

komunikacija

,

muškarci

,

pogreške

Komunikacija je jedan od glavnih ključeva uspješne i sretne veze, no kako se spolovi često loše razumiju, ne čude problemi koji su uobičajeni u vezama. Iako se obično optužuje muškarce za nekvalitetnu komunikaciju, a i oni sami priznaju da često ne razumiju žene, niti ljepši spol nije nevin u cijeloj priči, dapače.

Naime, iako žene tvrde da muškarce čitaju kao otvorenu knjigu, ipak često rade pogreške u komunikaciji koje stvaraju dodatne probleme. 

>> Pročitajte njegov govor tijela >>

Tako nije rijetkost da se žene koriste manipulacijom kako bi ostvarile svoje ciljeve, a taj pristup može funkcionirati samo kratko - muškarci će to na kraju shvatiti i zamjeriti im, osjećajući se iskorišteno i izigrano.

Loš tajming je ipak češća pojava, što ne čudi kad se zna da muškarcima pažnja popušta prilično brzo, a i ne razumiju suptilne pokušaje navođenja. No, i to je bolje od agresivnog pristupa koji kod muškaraca u pravilu izaziva jednaku reakciju.

>> Nepisana pravila moderne komunikacije >>

Za kraj, ono što muškarci uvjerljivo najviše mrze - dramatični ispadi, jer muškarci ne mogu razumjeti zašto žene plaču kad bi trebale biti pribrane i spremne na razumno djelovanje.

Sve u svemu, nije tako komplicirano - kratko, jednostavno i bez manipulacija.

25.12.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh