« Žene
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
EHH, DA

Žene žive dulje od muškaraca, zašto?

Iako će se naći dobar broj muškaraca koji će u ovom podatku naći neku zavjeru, zapravo se radi o prilično jednostavnim razlozima

Žene bolje slušaju savjete :)
Žene bolje slušaju savjete :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

duži život

,

dužina života

Žene dulje žive od muškaraca, to je općepoznata činjenica, no jeste li se ikad zapitali zašto je tome tako? Stručnjaci su objasnili tu činjenicu s nekoliko jednostavnih razloga, a muškarci bi mogli dobro pročitati, zapamtiti i primjeniti.

Ono na što muškarci ne mogu utjecati je činjenica da su žene snažnije od njih i u fetalnom razdoblju kad su otpornije na infekcije, jače su i brže se fizički razvijaju.

>> Zašto muškarci žive toliko kraće od žena >>

Uz to, menstrualni ciklus, koliko god bio zahtjevan i naporan ženama, istovremeno ih štiti od srčanih bolesti sve do četrdesetih tj. do menopauze kad postaju osjetljivije.

>> Stresno djetinjstvo smanjuje duljinu života >>

No, jednako tako, žene se manje izlažu rizicima. Zanimljiv je podatak da su ozljede u nesrećama treći po redu uzročnik smrti kod muškaraca koji, očito, puno više od slabijeg spola vole nositi glavu u torbi.

>> Dužina života ovisi o širini kukova >>

Žene se bolje brinu za zdravlje od muškaraca, jer češće posjećuju liječnike i pridržavaju se naputaka, a istovremeno prije od muškaraca počinju voditi zdrav život. Kako uz sve to imaju i bolji društveni život, preciznije, čvršća prijateljstva, ne čudi da na kraju razlika u prosječnoj duljini života iznosi cijelo desetljeće

15.10.2014. 15:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh