« Život
objavljeno prije 10 godina
MA DA?!

Dužina života ovisi o - širini kukova

Vjerovali ili ne, širina kukova ima velik utjecaj na duljinu života, pa tako širi kukovi skraćuju životni vijek

Uski kukovi znak su duljeg života
Uski kukovi znak su duljeg života (Shutterstock)
Više o

duljina života

,

kukovi

,

širina kukova

Kukovi su dio tijela koji na ženam muškarci jednostavno obožavaju, pažljivo prateći njihanje bokova na ženama koje prolaze. One s jačim bokovima uvijek izazivaju više pažnje, no, to i nije takav blagoslov kako bi neki pomislili - istraživanje klinike Mayo pokazalo je da postoji veza između širine kukova i duljine života. 

>> Što muškarce zaista privlači na ženama - omjer 0,7 >>

Zanimlijvo, ta se veza odnosi i na muškarce i na žene, a na žalost onih sa širim kukovima, pokazalo se da je to znak da ćete kraće živjeti

Usporedbom podataka preko 600 tisuća ljudi, ispalo je da je stopa mortaliteta dvostruko veća kod muškaraca čiji je obujam kukova 109 centimetara u odnosu na one čiji su uži od 89 cm, što prevedeno u godine daje čak tri godine kraći život.

>> Žene s oblinama djeluju na muškarce kao droga >>

Kod žena se rizik od rane smrti povećava za 80 posto kad obujam kukova pređe 94 cm u odnosu na one s obujmom manjim od 69 centimetara, što je velikih pet godina manje.

Matematika je jednostavna - pet centimetara viška u obujmu kukova podiže rizik za 7 posto muškarcima i 9 posto ženama, uz napomenu da indeks tjelesne mase nije pokazatelj zdravlja jer ne razlikuje masti od mišića. 

19.06.2014. 14:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh