« Život
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ONEPOLL.COM:

Žene vole muške šefove

Pripadnice ljepšeg spola smatraju da su na mjestu nadređenih muškarci sposobniji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

posao

,

SEF

,

zaposlenici

,

nadređeni

Istraživanje je koje je proveo portal OnePoll.com otkrilo je da dvije trećine žena više voli raditi za muške šefove jer su bolji upravitelji i nisu skloni čestoj promjeni raspoloženja. Osim toga, žene vole da su muškarci glavni i odgovorni jer su „autoritativniji i izravniji u naredbama" od šefica. Muškarci su ocijenjeni kao stroži i bolju u delegiranju zadataka, ali su ujedno skloniji i davanju pohvale za dobro urađen posao.

Nadalje, žene ih vide kao sposobnije u donošenju odluka. Istraživanje je također pokazalo da četiri žene od njih deset kojima su žene nadređene uvjerene su da bi bolje obavljale posao od svojih šefica. Istraživanjem je obuhvaćeno 2,000 žena koje rade puno i pola radnog vremena.

„Rezultati su zanimljivi jer je u slučaju oba spola bilo stavaka za i protiv", piše Telegraph citirajući glasnogovornika portala.

 Žene su dakle bolje u rješavanju osobnih problema zaposlenika na radnom mjestu dok su muškarci bolji u „držanju kormila". Pripadnice ljepšeg spola bolje slušaju druge ljude  pa su zato uspješnije u situacijama kad nastanu neugodni problemi.

Glasnogovornik OnePoll.com-a kaže da muški pristup nije uvijek poželjan; pretjerana revnost i strogoća ne donose uvijek dobre rezultate. Međutim, čak 63 posto ispitanika preferira muškarca na čelu.

Pored svega navedenog, istraživanjem se došlo do zaključka da jedna od šest žena koje imaju šeficu umjesto šefa osjeća tenzije u odnosu s nadređenima -u smislu da su ih nadređeni uzeli na zub. Jedno od mogućih objašnjenja za ovakav trend je strah od ženske konkurencije kojeg proživljavaju žene na funkcijama nadređenih. Drugo objašnjenje je nemogućnost šefica da ostave privatne probleme kod kuće.
09.02.2010. 09:12:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh