« Žene
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
STVARNO?

Žene više vjeruju u astrologiju od muškaraca

Žene su sklonije vjerovati horoskopu od muškaraca, što se lako može zaključiti već površnim pogledom na specijalizirane časopise

Astrologiju žene shvaćaju kao i religiju
Astrologiju žene shvaćaju kao i religiju (Arhiva)
Više o

žene

,

astrologija

,

horoskop

,

dnevni horoskop

Žene više vole horoskop nego muškarci, i vjerujumu mu puno više, pokazalo je istraživanje koje je proveo Mashable.

Kako kaže Susan Miller, jedna od najpoznatijih svjetskih astroginja kaže da je riječ o seksizmu, temeljem svojeg dugogodišnjeg iskustva i prakse u kojoj su joj upravo žene najčešći klijenti.

>> Veliki godišnji kineski horoskop za godinu Konja >>

S druge strane, profesor marketinga Gad Saad tvrdi da se radi o tzv. Barnum efektu - ako u horoskopu piše da vas očekuje sretan događaj, vi ćete tako nešto i očekivati, pa i proglasiti neki događaj sretnim bez obzira na njegovu magnitudu.

Žene su i inače sklonije vjerovanju u nadnaravno, više je vjernica među ženama nego među muškarcima, a istraživanje Pew Research Centra iz 2009. godine pokazalo je da četvrtina Amerikanaca vjeruje u astrologiju, s tim da se postotak iz godine u godinu povećava.

>> Mjesečni horoskop za prosinac 2014. >>

No, istovremeno se povećava i razlika u broju onih koji vjeruju u odnosu na spol, pa sada žene uvjerljivo vode. Žene su, zapravo, prihvatile astrologiju na jednak način kao i religiju - smatraju je vanjskim faktorom kontrole nad svojim životom koji nema veze s muškarcima, a sve s ciljem unutarnjeg otpora prema društvu u kojem vladaju muškarci.

11.12.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh