« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MUŠKARCI SU PRESRETNI

Žene traže sve veće grudnjake, u ponudi je i veličina K

Ako se izuzmu estetske operacije, još nije poznato zbog čega žene imaju sve veće grudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

grudi

,

sise

,

grudnjaci

,

veličina

Male, velike, veće, najveće, kakve god one bile, ženske grudi ne prestaju biti vruća tema. Muškarcima su čarobne, a ženama znaju stvoriti puno problema koji su najčešće povezani s veličinom i odabirom grudnjaka. Sudeći prema novitetima iz trgovina Selfridges u Londonu, ti 'problemi' izgleda samo rastu -  i to doslovno! Naime, prema najnovijim podacima broj prodanih grudnjaka s košaricama veličine D i G raste stopom od 50 posto na godinu i to tako traje od 2005. Žene koje imaju komplekse zbog malih grudi sigurno neće pronaći utjehu u činjenici da je na tržište izašao i grudnjak s košaricama veličine K marke Fantasie.

Oni koji imaju imalo znanja o grudnjacima, veličinama, košaricama i povezanom tematikom lako će pojmiti koliki su ustvari 'grudodržači' K kategorije. Opsega je gotovo 1,2 metra, razmak između najudaljenijih točaka košarica je 46 centimetara, piše Daily Telegraph.

Dame kojima je K ipak preveliko ipak ne moraju brinuti je se nude i brojne varijante grudnjaka od D do E. Konkretno, u Velikoj Britaniji prosječna veličina najčešće korištenih grudnjaka je 36D što je ogromna razlika u usporedbi s 34B od prije desetak godina. Upravo je u toj zemlji potraga za većim grudnjacima drastično porasla; neki to objašnjavaju povećanjem težine, drugi pak tvrde da veličina grudi varira ovisno i o vremenu u mjesecu, dr. Joanna Scurr (također K kategorija), profesorica biomehanike pri Sveučilištu Portsmouth, kaže da povećanje težine nema veze s povećanjem grudi i da još nije poznato zašto ženama trebaju sve veći grudnjaci. Zanimljivo, nitko se nije sjetio manije za silikonima.

16.03.2010. 14:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh