Metro-portal.hr

objavljeno 16.03.2010. 14:25:00
MUŠKARCI SU PRESRETNI

Žene traže sve veće grudnjake, u ponudi je i veličina K

Ako se izuzmu estetske operacije, još nije poznato zbog čega žene imaju sve veće grudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Male, velike, veće, najveće, kakve god one bile, ženske grudi ne prestaju biti vruća tema. Muškarcima su čarobne, a ženama znaju stvoriti puno problema koji su najčešće povezani s veličinom i odabirom grudnjaka. Sudeći prema novitetima iz trgovina Selfridges u Londonu, ti 'problemi' izgleda samo rastu -  i to doslovno! Naime, prema najnovijim podacima broj prodanih grudnjaka s košaricama veličine D i G raste stopom od 50 posto na godinu i to tako traje od 2005. Žene koje imaju komplekse zbog malih grudi sigurno neće pronaći utjehu u činjenici da je na tržište izašao i grudnjak s košaricama veličine K marke Fantasie.

Oni koji imaju imalo znanja o grudnjacima, veličinama, košaricama i povezanom tematikom lako će pojmiti koliki su ustvari 'grudodržači' K kategorije. Opsega je gotovo 1,2 metra, razmak između najudaljenijih točaka košarica je 46 centimetara, piše Daily Telegraph.

Dame kojima je K ipak preveliko ipak ne moraju brinuti je se nude i brojne varijante grudnjaka od D do E. Konkretno, u Velikoj Britaniji prosječna veličina najčešće korištenih grudnjaka je 36D što je ogromna razlika u usporedbi s 34B od prije desetak godina. Upravo je u toj zemlji potraga za većim grudnjacima drastično porasla; neki to objašnjavaju povećanjem težine, drugi pak tvrde da veličina grudi varira ovisno i o vremenu u mjesecu, dr. Joanna Scurr (također K kategorija), profesorica biomehanike pri Sveučilištu Portsmouth, kaže da povećanje težine nema veze s povećanjem grudi i da još nije poznato zašto ženama trebaju sve veći grudnjaci. Zanimljivo, nitko se nije sjetio manije za silikonima.

16.03.2010. 14:25:00
http://metro-portal.hr/zene-traze-sve-vece-grudnjake-u-ponudi-je-i-velicina-k/35589/