« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
EHH ...

Žene teže mršave od muškaraca, evo i zašto

Priroda nekad nije pravedna - ženama je važnija kilaža nego muškarcima, a oni mršave lakše i jednostavnije - stvarno nije pošteno

Hormoni su krivi za ženske probleme s kilogramima
Hormoni su krivi za ženske probleme s kilogramima (Shutterstock)
Više o

žene

,

mršavljenje

,

muškarci

Ženama je teže skinuti višak kilograma nego muškarcima, to su pokazala mnoga istraživanja, pa je zapravo prihvatljivo reći da je u ovom slučaju priroda prilično nepravedna, jer je ženama linija važnija nego muškarcima.

U nekim dijelovima svijeta je pretilost dvostruko češća kod žena nego kod muškaraca, pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacije.

U novom istraživanju je utvrđeno kako ključ leži u hormonima zaduženima za kontrolu apetita, tjelesne aktivnosti, potrošnje energije te u konačnici smanjenju tjelesne mase.

Riječ je o pro-opiomelanokortin peptidima koji se proizvode u dijelu mozga uključenom, među ostalim, u proces sagorijevanja kalorija.

Eksperimenti provedeni na životinjama su pokazali kako učinak ovih hormona ovisi o spolu, piše stručni časopis Molecular Metabolism.

Vjerovali ili ne, višak kilograma ima 1,4 milijarde ljudi na zemaljskoj kugli, tako da se zapravo radi o prilično ozbiljnom problemu.

05.02.2016. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh