« Život
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
KRITERIJI

Žene online traže prosječne muškarce, a oni - savršene žene

Samo sedam posto žena svog potencijalnog partnera vidi kao čistu desetku, dok će se njih čak 25 posto zadovoljiti doslovno s prosjekom, peticom

Prosječni bolje prolaze online
Prosječni bolje prolaze online (Arhiva)
Više o

savršena žena

,

online upoznavanje

,

prosječni muškarac

Žene obično prati mit da su stalno u potrazi za gospodinom Savršenim, a muškarce da ne biraju puno već ulove ono što se može, no u virtualnom svijetu je situacija upravo suprotna.

Naime, sociolozi s Oxforda su prateći jednu web stranicu za pronalaženje partnera došli do zanimljivog otkrića da muškarci koji na takvim stranicama sebe predstavljaju kao 'prosječne' imaju najveći uspjeh

Prema njihovim zaključcima, za muškarce je prosjek zapravo poželjan - muškarci koji sebe ocijene peticom ili šesticom (od deset mogućih) dobiju najviše poruka od suprotnog spola, mnogo više od onih koji se ocjene kao 'čiste desetke'.

S druge strane, ženama broj poruka u inboxu proporcionalno raste kako raste i njihova ocjena.

Najbolje tako prolaze one koje si daju - čistu desetku. Istraživanje je obuhvatilo deset godina sakupljane podatke (poruke) s jedne stranice za lakše pronalaženje partnera.

Objašnjenje znanstvenikaje da ako muškarac za sebe misli da je 'savršena desetka', vjerojatno je da na ovakvoj stranici i neće biti baš popularan, a razlog tome leži u činjenici što će mnoge žene misliti da je takav muškarac njima nedostižan.

Iz tog će razloga radije tražiti nekog dostupnog iliti - prosječnog...

To potvrđuju i statistički podaci - samo sedam posto žena svog potencijalnog partnera vidi kao čistu desetku, dok će se njih čak 25 posto zadovoljiti doslovno s prosjekom, peticom.

Pa ako imate profil na takvim stranicama... pogledajte još jednom što ste napisali...

01.11.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh