« Život
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako naučiti psa da vas sluša?

Lekcije kako naučiti psa poslušnosti moraju biti kratke, ne duže od 15tak minuta, u protivnom vaš će se ljubimac početi dosađivati što nam nikako nije cilj

Psa uvijek trebate pohvaliti
Psa uvijek trebate pohvaliti (Arhiva)
Više o

pas

,

vježbe poslušnosti

Vježbe poslušnosti korisne su za i psa i za samog vlasnika a jednostavne su za učenje. Učenje psa poslušnosti potrebno je započeti u njegovoj što ranijoj dobi i u što mirnijem okruženju.

Osnovno je da imate na umu da se nikada ne smijete ljutiti na vašega ljubimca niti ga tjelesno kažnjavati za neposluh.

Lekcije kako naučiti psa poslušnosti moraju biti kratke, ne duže od 15tak minuta, u protivnom vaš će se ljubimac početi dosađivati što nam nikako nije cilj. Psa apsolutno uvijek treba nagraditi za pozitivno ponašanje.

Sve vježbe radite po redoslijedu koji ćete prethodno osmisliti, možda u dogovoru s trenerom koji će vam detaljno objasniti kako naučiti psa poslušnosti.

Svakoga dana neka to bude samo po jedan zadatak. Učenje mora biti zabavno i za psa i za vlasnika. Dozivanje predstavlja osnovu dresure.

Ovu naredbu počnite vježbati kod kuće pa postepeno prelazite na učenje u vanjskom prostoru.

Za naredbe se moraju uvijek koristiti iste riječi kako biste psa naučili poslušnosti. Psu vaša naredba uvijek mora biti jasna, kratka i mora se ponavljati.

Nakon svake vježbe, kada vaš ljubimac dođe do vas, spustite se do njega i pohvalite ga. Obavezno mu dajte poslasticu i pomilujte ga.

Kada pas kod kuće usvoji jednu metodu, prelazi se na primjenu u vanjskom prostoru i to tako da ste svaki put malo udaljeniji od svog ljubimca. Prve vježbe u vanjskom prostoru neka budu u ograđenom dijelu parka ili vrta.

Vježbe koje ćete morati svladati su:  vježba „čekaj", "Na svoje mjesto", vježba „fuj" i vježba "ležanje". S vježbama poslušnosti poboljšava se komunikacija sa psom i razvija bolji međusobni odnos pa ćete tako sa psom provoditi još više kvalitetnog vremena.

Ako vježbe poslušnosti izvodite pravilno poboljšat će se komunikacija između Vas i psa a još jedna prednost je da su vježbe poslušnosti odlična mentalna zanimacija za psa.

Za svakog psa je dobro da bude stalno mentalno aktivan.

02.11.2018. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Zvonko
    07.02.2020. 18:30
    Jeli moguće naučiti psa da ne prelazi preko zida od 60 cm u susjedovi dvorište bez postavljanja vise ograde? Hvala
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh