« Žene
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
RECI, DUŠO ...

Žene najviše suosjećaju u pedesetima

Mlađe generacije odrasle u konzumerističkom svijetu mare samo za materijalno, posvećene su sebi i ne obraćaju previše pažnje na druge ljude

U pedesetima je empatija najizraženija
U pedesetima je empatija najizraženija (Arhiva)
Više o

žene

,

empatija

,

pedesete

Pedesete su godine u kojima žene imaju najviše sluha za probleme drugih, najviše brinu o drugima i pokušavaju im pomoći, zaključili su znanstvenici sa sveučilišta Južna Karolina i Michigan nakon analiza tri istraživanja provedena na 75 tisuća ljudi.

Žene u tom dobu slušaju pozornije od muškaraca i suosjećajnije su, a pravi razlog takvom ponašanju je zapravo doba u kojem su se rodile i odrastale. Šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća bile su godine kad su krenuli prosvjedi protiv ratova i zahuktala se borba za ravnopravnost spolova, pa je i odrastanje u takvom okruženju doprinjelo izgradnji stavova koje se razlikuju od modernijih generacija.

Mlađe generacije odrasle u konzumerističkom svijetu mare samo za materijalno, posvećene su sebi i ne obraćaju previše pažnje na druge ljude.

Inače, razina empatije se mijenja tijekom života, a vrhunac dostiže upravo u pedesetim godinama, barem u sadašnjim generacijama. 

01.02.2013. 16:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh