« Žene
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
BEZ MANA

Trikovi kako ukloniti loše navike koje štete vašoj ljepoti

Ljudi nisu ni svjesni da neke njihove navike škode njihovoj ljepoti, jedni grizu nokte dok su nervozni, drugi ne mogu odoljeti tiskanju prištića, a neki svaki dan fenom pale kosu

Riješite se loših navika lako i brzo
Riješite se loših navika lako i brzo (Arhiva)
Više o

ljepota

,

šminka

,

nokti

,

sušilo za kosu

,

pegla za kosu

,

loše navike

,

prištići

,

žene i ljepota

Svi znamo da niti jedan čovjek nije savršen, sve nas krase neke mane i loše navike koje u pravilu mogu imati loš utjecaj po našu ljepotu. Doduše neke loše navike, poput bježanja iz fitness centra prije zadnjeg istezanja ili potajnog grickanja slatkiša za vrijeme dijete, mogu proći nekažnjeno dok druge mogu imati katastrofalne posljedice za našu kožu, kosu i lice.

Kako bi što lakše locirali i spriječili daljnju štetu, donosimo vam loše navike koje škode vašoj vanjskoj ljepoti.

Rijetko, odnosno nikada ne čistite kistove za šminku - Vlakna na kistovima za šminku su magnet za bakterije koje onda u kombinaciji sa začepljenim porama uzrokuju bolne upale u obliku prištića i mitesera. Iako postoje specijalizirani preparati za čišćenje kistove za nanošenje šminke možete sterilizirati tako da ih povremeno obrišete alkoholom. Kistove koje najčešće koristite čistite jednom tjedno, ako imate masnu ili mješovitu kožu, ili dva puta mjesečno ako imate suhu kožu.

Prištić na licu vas neodoljivo zove da ga istisnete - Iako je zreli prištić neodoljiv kao pjesma sirena nastojite ignorirati napasti da ga istisnete jer riskirate da si na licu napravite ranu koja će biti vidljiva danima, a moguće je da ostane i ožiljak. Umjesto da ga „ubijete" prištić tretirajte jednu minutu ledom koji ste zamotali u papirnati ručnik, proces ponovite nekoliko puta tokom dana. Hladni oblozi ublažit će upalne procese i smanjit će sam prištić, a potom ga možete sakriti korektorom ili puderom.

Grizete nokte - Grickanje noktiju je oblik samoutjehe, odnosno smirivanje nervoze. No kako se riješiti ove loše navike? Umjesto da nokte mažete specijaliziranim lakom koji ima odvratni okus u trenutku kada vam dođe poriv da stavite prste u usta probajte masirati ruke ili ih namazati mirišljavim losionom, a možete primiti voljenu osobu za ruku. Na taj način se prekida emocionalni ciklus koji potiče griženje noktiju.

Nosite šminku koja ste kupili dok je Sanader još bio premijer - Jasni pokazatelji da je vrijeme da vaša maskara ili puder završe na lokalnom deponiju je pucanje šminke i gubitak boje. Ne samo da u tom slučaju nanošenje šminke može biti otežano nego vam zbog bakterija prijete razne infekcije. Maskara ima najkraći vijek trajanja jer kistom nakon svake upotrebe unosite bakterije direktno u posudicu, potrebno ju je mijenjati svaka tri mjeseca. Kreme, uključujući sjenila, rumenila i podloge, te sjajila sadrže puno vode koja je pravi magnet za bakterije, treba ih mijenjati svakih šest mjeseci. Puderi i neotvorena šminka, zahvaljujući niskoj koncentraciji vlage, mogu vam koristiti do dvije godine, no morate ih držati na hladnom i suhom mjestu. Ruž je dobar za upotrebu oko jedne godine, no ako osjetite da je suh i tvrd bacite ga u smeće.

Svoju kosu svakodnevno podvrgavate torturi - Ako imate naviku fenirat ili stilizirati frizuru peglom za kosu toplo vam preporučamo da prestanete s tom lošom navikom jer vrućina doslovce prži kosu, a i njena boja blijedi. Samo jedan dan u tjednu bez paljenja učinit će čuda zdravlju kose, a nahranit ju možete tako da poslije pranja nanesete regenerator.  

 

31.01.2013. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh