« Seks
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
STVARNO?

Žene mogu doživjeti samo jednu vrstu orgazma?

Studija objavljena u stručnom časopisu Clinical Anatomy navodi da ne postoji vaginalni orgazam, niti G točka. Riječ je o ženskom orgazmu i on se može doživjeti isključivo stimulacijom klitorisa

Orgazam je samo jedan, kažu znanstvenici
Orgazam je samo jedan, kažu znanstvenici (Arhiva)
Više o

vaginalni orgazam

,

orgazam

,

G točka

,

klitoralni orgazam

Nakon što su desetljećima žene koje ne mogu doživjeti orgazam penetracijom nazivane frigidnima, a one zbog društvenog pritiska pak su glumile klimakse, znanstvenici su došli do zapanjujućeg otkrića - za muški rod.

Iako su žene, istražujući vlastito tijelo i seksualnost, već shvatile kako do zadovoljstva ne mogu doći bez stimuliranja klitorisa, muškarcima je sada znanost pojasnila na što da se fokusiraju.

Naime, studija objavljena u stručnom časopisu Clinical Anatomy navodi da ne postoji vaginalni orgazam, niti G točka. Pravilan termin je ženski organizam, a on se postiže isključivo stimulacijom klitorisa, odnosno malog područja koje se nalazi izvan vagine, odnosno iznad njezina otvora, u kojem se naslaze završetci živaca. Riječ je o najerogenijoj zoni ženinog tijela.

Osim oralnim seksom ili diranjem, klitoris se može stimulirati i brojnim pozama prilikom penetracije. Žene mogu postići orgazam i nakon seksa ukoliko se klitoris nastavi pravilno stimulirati.

Eto ... sad i to znate :)

07.09.2016. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh