Metro-portal.hr

objavljeno 07.09.2016. 23:01:00
STVARNO?

Žene mogu doživjeti samo jednu vrstu orgazma?

Studija objavljena u stručnom časopisu Clinical Anatomy navodi da ne postoji vaginalni orgazam, niti G točka. Riječ je o ženskom orgazmu i on se može doživjeti isključivo stimulacijom klitorisa

Orgazam je samo jedan, kažu znanstvenici
Orgazam je samo jedan, kažu znanstvenici (Arhiva)

Nakon što su desetljećima žene koje ne mogu doživjeti orgazam penetracijom nazivane frigidnima, a one zbog društvenog pritiska pak su glumile klimakse, znanstvenici su došli do zapanjujućeg otkrića - za muški rod.

Iako su žene, istražujući vlastito tijelo i seksualnost, već shvatile kako do zadovoljstva ne mogu doći bez stimuliranja klitorisa, muškarcima je sada znanost pojasnila na što da se fokusiraju.

Naime, studija objavljena u stručnom časopisu Clinical Anatomy navodi da ne postoji vaginalni orgazam, niti G točka. Pravilan termin je ženski organizam, a on se postiže isključivo stimulacijom klitorisa, odnosno malog područja koje se nalazi izvan vagine, odnosno iznad njezina otvora, u kojem se naslaze završetci živaca. Riječ je o najerogenijoj zoni ženinog tijela.

Osim oralnim seksom ili diranjem, klitoris se može stimulirati i brojnim pozama prilikom penetracije. Žene mogu postići orgazam i nakon seksa ukoliko se klitoris nastavi pravilno stimulirati.

Eto ... sad i to znate :)

07.09.2016. 23:01:00
http://metro-portal.hr/zene-mogu-dozivjeti-samo-jednu-vrstu-orgazma/100038/