« Život
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
LOOL

Žena vam šefuje? Fino vama...

Ukratko - ako imate problema sa zdravljem, bilo bi dobro da ste oženjeni sa ženom koja voli šefovati jer će paziti na vas

Samo se opustite... :)
Samo se opustite... :) (Arhiva)
Više o

žena

,

šefica

Sretna supruga muškarcima znači sretan život, to je jako dobro poznato svim oženjenim muškarcima, no znate li da je primjenjiva i izreka - žena koja kontrolira znači zdraviji život?

Prethodna istraživanja pokazala su da supružnici međusobno utječu na zdravlje i dugovječnost. Međutim, istraživanje pokazuje zašto treba poštovati žene koje vole voditi poslove, piše Bright Side.

Kada su muškarci nesretno oženjeni imaju manji rizik od razvoja dijabetesa, pokazuje sociološko istraživanje Sveučilišta Michigan. Čak i ako ga razviju imaju veće šanse za uspješno liječenje zahvaljujući svojim ženama.

Hui Liu, voditelj istraživanja, rekao je da je to možda posljedica činjenice da neke supruge stalno prate zdravlje svojih muževa, posebno ako su muževi lošeg zdravlja ili imaju bolesti poput dijabetesa koje zahtijevaju praćenje.

Muževi se mogu osjećati nesretno s ženama koje ih stalno prate, što će zapravo smatrati zanovijetanjem.

S druge strane, za žene vrijede drugačija pravila. Dobar brak za ženu znači manji rizik od dijabetesa. Žene su osjetljivije na kvalitetu odnosa, a u kvalitetnoj vezi jačaju zdravlje, objašnjavaju znanstvenici.

Također može se reći da je primijećeno da previše kontrole može stvoriti veliki stres. Mnoga istraživanja pokazuju da mnogi brakovi mogu biti loši za tijelo, dušu i um.

U danskom istraživanju koje je pratilo deset tisuća ljudi čak 11 godina zaključili su da oni koji imaju zahtjevne partnere imaju za 50 posto veći rizik od preuranjene smrti.

13.01.2020. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh