« Život
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
MA DA?

Koga muškarci žele, a koga vole?

Muškarci preferiraju prirodne plavuše zbog asociranja plave kose s mladošću i vitalnosti, kao i boljom sposobnošću rađanje djece

Stvarno?
Stvarno? (Arhiva)
Više o

muškarci

,

plavuše

,

brinete

Muškarci vole plavuše, barem deklarativno - na takvo će pitanje većina odgovoriti potvrdno, no kad ih pitate kakvu će ženu odvesti pred oltar, to postaje sasvim druga priča - prednost najednom dobivaju brinete.

Naime, istraživanje provedeno na Sveučilištu Westminster pokazalo je kako muškarci preferiraju upravo žene smeđe kose kao dugoročne partnerice, znatno češće negoli je to slučaj s plavušama ili onima crvene kose.

Voditeljica istraživanja Viren Swami rekla je kako ovi rezultati mogu biti naznaka da se stav muškarca u našem društvu polako počeo mijenjati te da bi brinete uskoro mogle imati status kakvog su nekoć uživale plavuše.

„U šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, ideal žene bila je Jackie Kennedy i brinete su bile iznimno poželjne. Osamdesete su učinile plavuše vrlo poželjnima, što se kao trend održalo do današnjih dana. Ipak, zadnjih godina slušamo sve više predrasuda o tome da su plavuše glupe, što je neposredno opet učinilo brinete zanimljivijima", rekla je dr. Swami.

Druga su istraživanja ranije pokazala kako muškarci preferiraju prirodne plavuše zbog asociranja plave kose s mladošću i vitalnosti, kao i boljom sposobnošću rađanje djece.

Bilo kako bilo, čini se kako i brinete svog „konja za trku" sada imaju.

13.01.2020. 21:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh