« Život
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
POWER OF THE MIND

Žena nakon hipnoze mršavi kao da je operirana

Nakon što je pod hipnozom uvjerena da joj je u želudac ugrađen balon Marion Corns mršavi kao i svi koji su stvarno prošli tu operaciju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

mršavljenje

,

hipnoza

,

hipnoterapija

"Prije ovoga podvrgla sam se svakoj dijeti koja na svijetu postoji. Sada mogu mršaviti oko kilogram i pol tjedno jer sam uvjerena kako mi je u želudac ugrađen balon. Bizarno je što se sjećam svakog koraka operativnog postupka - uvođenja u operacijsku salu, instrumenata, čak i mirisa anestetika", objasnila je Marion Corns, žena koja nakon hipnoze pokazuje sve znakove prolaska kroz stvarnu operaciju.

Corns je proces hipnoze prošla u španjolskoj ustanovi Elite Clinic i to na preporuku prijateljice koja je na istom mjestu hipnozom rješavala probleme s prestankom pušenja.

Terapija je uključivala nekoliko seansi tijekom kojih je upoznavata s operativnim postupkom u kojima joj je sve detaljno objašnjeno na modelim. Nakon toga prošla je kroz nekoliko hipnoza tijekom kojih joj je podrobno opisivan svaki korak operativnog zahvata. Čak su joj u ruke stavljali 'balon' dok su u pozadini puštani zvukovi 'zveckanja' medicinskih instrumenata, a u prostoriju su ubačeni i mirisi koji prevladavaju u operativnim salama i odjelima za postoperativnu njegu.

Već nakon prve hipnotičke seanse Corns je počela mršavjeti kao da je i fizički prošla kroz operaciju.

"Ako pokušam pojesti veliku količinu hrane osjetim nelagodu u trbuhu, kao da mi se želudac rasteže i jednostavno ne jedem prevelike obroke", jednostavno pojašnjava Marion.

Vlasnik klinike Martin Shirran izjavio je kako bi hipnoterapije u većini slučajeva, pa i ovom Marioninom, trebalo pokrivati zdravstveno osiguranje jer je očito kako se radi o vrlo uspješnoj alternativi pravim operativnim zahvatima i to s puno manje nuspojava i mogućih komplikacija.

Jacqui London iz britanske Dijetetske udruge ipak je napomenula kako se ne radi o postupku koji sa sobom ne nosi baš nikakve rizike.

"Ako djeluje i omogućava ljudima da smršave bez kirurških zahvata, vrlo je važno da oni koji se hipnoterapiji podvrgnu dobiju i točne podatke o samom procesu mršavljenja. Ključno je i da znaju što žele postići, odnosno koja je njihova ciljana idealna težina", rekla je London upozoravajući na moguće vrlo ozbiljne komplikacije koje sa sobom nosi psihosomatika'.

Izvor: NaturalNews

07.08.2009. 19:37:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh