« Svijet
objavljeno prije 10 godina
NASTAVAK KOPENHAGENA

Zemlje u razvoju žele klimatske pregovore do ožujka

Pregovaračke skupine morale bi održati najmanje šest sastanaka tijekom 2010. kako bi se u Meksiku uspješno zaključio sporazum

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

zemlje u razvoju

,

Indija

,

Kina

,

Brazil

,

klimatske promjene

,

Južna Afrika

,

Kopenhagen summit

Sporazum postignut u Kopenhagenu moralo bi se uzeti kao dio dvostrukoga pregovaračkog procesa koji bi omogućio da se u prosincu u Meksiku postigne sporazum o klimi, rekli su u nedjelju ministri iz Brazila, Južne Afrike, Indije i Kine.

Ministri tih zemalja u zajedničkom su priopćenju pozvali da se do ožujka održi sastanak dviju dviju glavnih pregovaračkih skupina iz Kopenhagena: razvijenih zemalja i zemalja u razvoju.

"Te pregovaračke skupine morale bi se sastati u ožujku i održati najmanje šest sastanaka tijekom 2010. godine kako bismo u Meksiku uspješno zaključili sporazum", rekao je indijski ministar okoliša Jairam Ramesh na kraju sastanka ministara šest zemalja u razvoju održanog u New Delhiju.

Na sastanku koji je sazvao Ramesh bili su brazilski ministar okoliša Carlos Minc, njegov južnoafrički kolega Buyelwa Sonjica i potpredsjednik kineske komisije za nacionalni razvoj i reforme Xie Zhenhua.

Ministri su zajedničkim priopćenjem pozvali i na brzu raspodjelu 10 milijarda dolara koje traže zemlje u razvoju za rješavanje klimatskih promjena tijekom 2010. (hina/metro-portal)

24.01.2010. 17:44:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh