« Putovanja
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
OPREZNO ...

Zemlje u koje ne bi trebali putovati

Zbog pada ruskog aviona u kojem su živote izgubili svi putnici i članovi posade, njih 224, turisti su upozoreni na zemlje koje su označene kao nesigurne za putovanja.

Ovdje ne bi trebali putovati
Ovdje ne bi trebali putovati (N1)
Više o

putovanja

,

zemlje

,

opasne zemlje

Mapa naglašava čak 18 zemalja, a britansko Ministarstvo vanjskih poslova savjetuje turistima da bi ih trebali izbjegavati. Prijetnja Islamske države također pridonosi nekim upozorenjima za putovanja. Savjeti za Siriju kažu da "da treba otići sada dostupnim sredstvima", jer bi Ministarstvo vanjskih poslova bilo u nemogućnosti pružiti bilo koji oblik konzularnih usluga.

Karta također pokazuje 45 zemalja koje se smatraju opasnim zbog nemira u regiji.

U ovo područje je uključen sjeverni Sinaj u Egiptu, gdje se ruski A321 avion srušio prošlog tjedna. Sada se vjeruje da postoji mogućnost da je avion pao zbog bombe na motoru. Dijelovi Rusije se također smatraju opasnim, uključujući područje blizu granice s Ukrajinom i na području Čečenije. Područja koja su u blizini granice s Gruzijom i Azerbejdžanom također se smatraju opasnima.

Potpuni popis zemalja koje je spomenuto Ministarstvo vanjskih poslova savjetuje turistima koji putuju za: Afganistan, Burundi, Srednjoafričku Republiku, Čad, Demokratsku Republiku Kongo, Gvineju, Irak, Libiju, Mauritaniju, Niger, palestinski teritorij, Sierra Leone, Somaliju, Južni Sudan, Siriju Tunis, i Jemen.

Zemlje za koje je savjetovalo da se ne putuje jesu: Alžir, Angola, Armenija, Azerbejdžan, Bangladeš, Burkina Faso, Burma (Myanmar), Kambodža, Kamerun, Kolumbija, Džibuti, Ekvador, Egipat, Eritreja, Etiopija, Georgia, Haitiju, Indija, Iran, Izrael, Obala Slonovače, Japan, Jordan, Kenija, Kosovo, Libanon, Madagaskar, Malezija, Mali, Nepal, Nigerija, Pakistan, Filipini, Republika Kongo, Rusija, Saudijska Arabija, Sudan, Tadžikistan, Tajland, Turska, Uganda, Ukrajina, Venezuela, Zapadna Sahara

11.11.2015. 16:24:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh