« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina
NOVA KARTA

Zemlja se pretvara u planet Facebook

Najnovija verzija Karte društvenih mreža pokazuje da se Facebook nemilosrdno širi planetom

Karta društvenih mreža
Karta društvenih mreža (MWN)
Više o

Facebook

,

društvene mreže

,

Vincenzo Cosenza

Karta društvenih mreža iz lipnja 2011. dokazuje ono što smo već znali - Facebook je daleko najpopularnija društvena mreža na svijetu. Puno zanimljivija je usporedba između aktualne karte i one iz 2009. koju je također izradio talijanski stručnjak Vincenzo Cosenza, a koja pokazuje koliko je Facebookovo carstvo poraslo u samo dvije godine.

"Facebook je sve veći jer ljudima  daje snagu dijeljenja i jer svijet čini otvorenijim i bolje povezanim mjestom", objašnjava Cosenza. Međutim, Facebook još uvijek ima niz velikih izazova - Kinu, Japan i Rusiju. "Navedene zemlje imaju vlastite društvene mreže i Facebook u njima nije dobrodošao", dodaje Cosenza. Izračun se temelji na podacima Alexe i Google Trendsa.

Karta obuhvaća 134 zemlje, a Facebook je društvena mreža broj jedan u čak 119 zemalja. Od prosinca prošle godine do danas, Zuckerberg je uspio pokoriti tvrde orahe poput Sirije i Irana. Broj novih korisnika usporava u SAD-u i Kanadi, dok najviše raste u Brazilu, Meksiku, Tajlandu i Indiji.

Facebook ima oko 700 milijuna korisnika diljem svijeta, od čega 205 milijuna u Europi. Pogledajte napredak Facebooka (označen plavom bojom) u protekle dvije godine:

Karta društvenih mreža

Piše: Xiaoliang Huang, Metro World News in London
13.06.2011. 20:14:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    j
    14.06.2011. 06:53
    kako mozete toliko uporno reklamirati fejs...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh