« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
OSVRT

Željko Koprolčec i Duško Šibl - OPASNO CRVENA

Novonastali produkt suradnje Željka Koprolčeca i Duška Šibla pripada novoj i drugačijoj artističkoj stvarnosti

Šibl & Koprolčec
Šibl & Koprolčec (Arhiva)
Više o

izložba

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Duško Šibl

,

Željko Koprolčec

U utorak 18.4.2023, u 14 sati, istaknuti hrvatski umjetnici, fotograf Željko Koprolčec i slikar Duško Šibl predstavljali su se na zajedničkom izložbom Opasno crvena na otvorenom, na Trgu Republike Hrvatske 11 (Izložbeni salon Izidor Kršnjavi/ŠPUD). Izložba će biti otvorena do sredine svibnja. Održavanje izložbena na otvorenome svakako će omogućiti brojnim ljubiteljima umjetnosti ali i slučajnim prolaznicima uživanje u aktualnoj produkciji dvojice umjetnika.

Izložba Opasno crvena iznimno je zanimljiva i izazovna jer dvojica umjetnika stvaraju, djeluju na istim likovnim kreacijama, kreirajući zajedničku novinu, jedinstveno, novo umjetničko djelo.

Novonastali produkt suradnje Željka Koprolčeca i Duška Šibla pripada novoj i drugačijoj artističkoj stvarnosti.

U predgovoru za ovu izložbu Mirko Ilić ističe:" Zanimljivo je da je art/akt na ovoj izložbi rezultat rada dva različita umjetnika. Oni nisu različiti samo medijski, nego aktu prilaze iz dva potpuno različita smjera."

Oposebnosti dvojice umjetnika Ilić kaže:

Željko Koprolčec u svom fotografskom pristupu preuzima totalnu kontrolu nad svim procesima kreiranja fotografije. U njegovom pristupu nema ičega nepromišljenog, nema ičega što je van njegove kontrole."

Pristup Duška Šibla je totalno obrnut. Sve je naizgled ostavljeno slučaju. Nedefinirani potezi kista, primarnih boja, duge, široke i divlje krivulje koje plešu po površini platna."

O rezultatu suradnje u predgovoru Mirko Ilić posebice naglašava.

Susret ta dva potpuno različita pristupa na istoj površini stvara sasvim novu vizualnu informaciju, započinje dijalog u našim očima."

Izložba na otvorenom Opasno crvena, dvojice umjetnika Željka Koprolčeca i Duška Šibla izazvati će bez ikakve dvojbe izniman interes javnosti, ali i svih onih koje umjetnost zanima, na bilo koji način.

Piše: Miroslav Pelikan
20.04.2023. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh