« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SLAVEN BILIĆ

Željeli smo kvalifikacije započeti utakmicom na Poljudu

Izbornik Bilić na današnjoj je konferenciji za novinare odgovarao na pitanja zašto nogometna reprezentacija Hrvatske već 13 godina nije odigrala utakmicu u Splitu

Slaven Bilić
Slaven Bilić (Cropix)
Više o

nogomet

,

Slaven Bilić

,

Poljud

,

kvalifikacije

"Mi smo željeli započeti ovaj kvalifikacijski ciklus utakmicom protiv Grčke u Splitu. Da se u tom terminu nije održavalo atletsko natjecanje Kup kontinenata sigurno bi i igrali, i to ne samo protiv Grčke, nego i Malte, Gruzije, Izraela. Činjenica je da reprezentacija u Splitu nikada nija pobijedila, ali na Poljudu smo igrali protiv velikana kao što su Italija, Brazil i Nizozemska. Sjećam se sjajne atmosfere na tim utakmicama i jasno je da bi igrači uživali u takvom okružju. Upravo zbog toga što u Splitu nikada nismo bili u prigodi otrčati pobjednički krug, želio sam da se utakmica protiv Malte odigra na Poljudu", izjavio je izbornik.

Po riječima glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića i utakmica protiv Malte (17. studenoga) igrat će se na stadionu u Maksimiru. "Kako se dva mjeseca prije odigravanja utakmice treba prijaviti grad domaćin, a s Hajdukom se nismo uspjeli na vrijeme dogovoriti, morali smo prijaviti kao domaćina Zagreb", rekao je Srebrić, te je demantirao medijske tvrdnje da se na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a odlučivalo o domaćinima predstojećih kvalifikacijskih utakmica za EP 2012.

"Kada bi se strogo držali pravilnika o tome doista odlučuje Izvršni odbor HNS-a. No, na jučerašnjoj sjednici je spomenuto kako bi bilo dobro da naša reprezentacija ima stalnog domaćina, ali je pritom naglašeno da će konačnu odluku o domaćinu uvijek biti prepuštena izborniku i reprezentativcima", izjavio je Srebrić. (hina/metro-portal)

24.09.2010. 14:57:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh