« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
DONOŠENJE ODLUKA

Pierluigi Collina protiv uvođenja tehnologije u nogomet

Legendarni nogometni sudac gostuje na Weekend media festivalu u Rovinju gdje je govorio i o svom bogatom sudačkom iskustvu

Pierluigi Collina
Pierluigi Collina (Goran Šebelić/Cropix)
Više o

najveća tvrtka na svijetu

Pierluigi Collina, legendarni talijanski nogometni sudac, večeras je u Rovinju u sklopu Weekend media festivala održao predavanje na temu "Donošenje odluka".

Collina, koji na ovom festivalu sudjeluje kao ambasador kompanije Mastercard, tom je prigodom iznio osnovne karakteristike dobrog vođe i uvjete za donošenje važnih odluka u brzom i stresnom okruženju kao što su finala Lige prvaka ili finalne utakmice na svjetskim nogometnim prvenstvima.

"Od iznimne je važnosti temeljita priprema pred svaku utakmicu, a način pripreme su pravila i za donošenje pravih i dobrih poslovnih odluka", naglasio je Collina.

U prilog tomu, on je koristeći se UEFA-inom snimkom spomenuo finalnu utakmicu Lige prvaka 1999. godine u Barceloni koju je on sudio i u kojoj je Manchester United protiv Bayerna u sudačkoj nadoknadi postigao dva gola i preokrenuo rezultat u svoju korist. I taj je susret, smatra Collina, dokazao kako je nogomet i sam ishod utakmica nepredvidiv, tako da je u tom slučaju i sam morao, kao dijelitelj pravde, tješiti igrače poražene momčadi.

Odgovarajući na pitanja novinara o mogućnosti uvođenja tehnologije na stadionima kako bi se izbjegle sudačke pogreške, Pierluigi Collina kazao je kako se on osobno tome protivi. "Protiv sam takve tehnologije, jer se njome gubi humani karakter nogometa. Pobornik sam angažiranja većeg broja sudaca, što se već primjenjuje u praksi", zaključio je Collina.

Po njegovim riječima, danas je sucu teže nego prije nekoliko godina jer se igra daleko brži nogomet, igrači su fizički spremniji pa zato i suci moraju voditi brigu o svojoj fizičkoj spremi. "Suci se moraju temeljito pripremiti ne samo prije utakmice, već tijekom tjedna, posvetiti sebe i vrijeme tom poslu, jer će samo na taj način dobro odsuditi utakmicu", poručio je Collina. (hina/metro-portal)

24.09.2010. 20:46:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh