Metro-portal.hr

objavljeno 24.09.2010. 14:57:35
SLAVEN BILIĆ

Željeli smo kvalifikacije započeti utakmicom na Poljudu

Izbornik Bilić na današnjoj je konferenciji za novinare odgovarao na pitanja zašto nogometna reprezentacija Hrvatske već 13 godina nije odigrala utakmicu u Splitu

Slaven Bilić
Slaven Bilić (Cropix)

"Mi smo željeli započeti ovaj kvalifikacijski ciklus utakmicom protiv Grčke u Splitu. Da se u tom terminu nije održavalo atletsko natjecanje Kup kontinenata sigurno bi i igrali, i to ne samo protiv Grčke, nego i Malte, Gruzije, Izraela. Činjenica je da reprezentacija u Splitu nikada nija pobijedila, ali na Poljudu smo igrali protiv velikana kao što su Italija, Brazil i Nizozemska. Sjećam se sjajne atmosfere na tim utakmicama i jasno je da bi igrači uživali u takvom okružju. Upravo zbog toga što u Splitu nikada nismo bili u prigodi otrčati pobjednički krug, želio sam da se utakmica protiv Malte odigra na Poljudu", izjavio je izbornik.

Po riječima glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića i utakmica protiv Malte (17. studenoga) igrat će se na stadionu u Maksimiru. "Kako se dva mjeseca prije odigravanja utakmice treba prijaviti grad domaćin, a s Hajdukom se nismo uspjeli na vrijeme dogovoriti, morali smo prijaviti kao domaćina Zagreb", rekao je Srebrić, te je demantirao medijske tvrdnje da se na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a odlučivalo o domaćinima predstojećih kvalifikacijskih utakmica za EP 2012.

"Kada bi se strogo držali pravilnika o tome doista odlučuje Izvršni odbor HNS-a. No, na jučerašnjoj sjednici je spomenuto kako bi bilo dobro da naša reprezentacija ima stalnog domaćina, ali je pritom naglašeno da će konačnu odluku o domaćinu uvijek biti prepuštena izborniku i reprezentativcima", izjavio je Srebrić. (hina/metro-portal)

24.09.2010. 14:57:35
http://metro-portal.hr/zeljeli-smo-kvalifikacije-zapoceti-utakmicom-na-poljudu/48594/