« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
_LivesOn

Želite li tweetati i nakon smrti? Nema problema ...

Sumanuta marketinška ideja ili stvarno testiranje umjetne inteligencije, pitamo se

Vaš zagrobni život na društvenim mrežama?!
Vaš zagrobni život na društvenim mrežama?! (Screenshot)
Više o

smrt

,

Twitter

,

_LivesOn

,

tvitanje

Društvene mreže toliko su dugo prisutne da se počelo razgovarati što se događa s profilima ljudi koji umru, a došlo je i do raznih komplikacija, naročito na Facebooku. No, nova usluga koja treba krenuti u ožujku otišla je korak dalje.

_LivesOn planira postati usluga za one koji žele biti prisutni na Twitteru i nakon smrti. Da, zvuči morbidno, no sigurno ima dovoljan broj zagriženih Twitteraša kojima ideja da će se na njihovoj omiljenoj mreži pojavljivati njihove poruke i poslije smrti vrlo privlačna.

Ekipa koja stoji iza projekta tvrdi da imaju algoritam koji će dobro proučiti način i stil tweetanja pokojnika i u njegovo ime, uz dodatak _LivesOn nicku, tweetati na isti način i komentirati dnevna događanja.

Kad se počelo šuškati o toj usluzi, prvo se mislilo da se radi o nekom marketinškom triku, no autori algoritma na svom Twitter profilu tvrde da se radi o eksperimentiranju s umjetnom inteligencijom u suradnji sa sveučilištem koje nisu imenovali.

U svakom slučaju, usluga kreće brzo, a bit će moguća i proba, tj. aktivacija usluge dok ste još živi, da sami vidite koliko vas umjetna inteligencija može kopirati.

Eto, ako vam zvuči zanimljivo, pratite novosti na službenoj stranici _LivesOn pa isprobajte.

23.02.2013. 08:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh