Metro-portal.hr

objavljeno 23.02.2013. 08:23:00
_LivesOn

Želite li tweetati i nakon smrti? Nema problema ...

Sumanuta marketinška ideja ili stvarno testiranje umjetne inteligencije, pitamo se

Vaš zagrobni život na društvenim mrežama?!
Vaš zagrobni život na društvenim mrežama?! (Screenshot)

Društvene mreže toliko su dugo prisutne da se počelo razgovarati što se događa s profilima ljudi koji umru, a došlo je i do raznih komplikacija, naročito na Facebooku. No, nova usluga koja treba krenuti u ožujku otišla je korak dalje.

_LivesOn planira postati usluga za one koji žele biti prisutni na Twitteru i nakon smrti. Da, zvuči morbidno, no sigurno ima dovoljan broj zagriženih Twitteraša kojima ideja da će se na njihovoj omiljenoj mreži pojavljivati njihove poruke i poslije smrti vrlo privlačna.

Ekipa koja stoji iza projekta tvrdi da imaju algoritam koji će dobro proučiti način i stil tweetanja pokojnika i u njegovo ime, uz dodatak _LivesOn nicku, tweetati na isti način i komentirati dnevna događanja.

Kad se počelo šuškati o toj usluzi, prvo se mislilo da se radi o nekom marketinškom triku, no autori algoritma na svom Twitter profilu tvrde da se radi o eksperimentiranju s umjetnom inteligencijom u suradnji sa sveučilištem koje nisu imenovali.

U svakom slučaju, usluga kreće brzo, a bit će moguća i proba, tj. aktivacija usluge dok ste još živi, da sami vidite koliko vas umjetna inteligencija može kopirati.

Eto, ako vam zvuči zanimljivo, pratite novosti na službenoj stranici _LivesOn pa isprobajte.

23.02.2013. 08:23:00
http://metro-portal.hr/zelite-li-tweetati-i-nakon-smrti-nema-problema/76642/