« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
JEDNOSTAVNO I EFEKTNO

Želite izgledati mlađe? Pobrinite se za svoje usnice

Kaže se da lice osobe nikad ne laže, no kada se radi o prikrivanju dobi, usnice vam mogu puno pomoći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

starenje

,

izgled

,

usne

Žene koje imaju punije i izraženije usne izgledaju mlađe, navodi nova studija. Čak i kada dobiju bore, a kosa im izgubi sjaj, lijepe usnice mnogo poboljšavaju opći dojam.

Otkriće sugerira da izgled kojeg imaju holivudske zvijezde poput Angeline Jolie i Scarlett Johansson može biti odgovor na uspješno prikrivanje znakova starosti.

Znanstvenici su također otkrili da je uzrok ispucalih usnica genetičke prirode, a ne sunce, zagađenje i ostali eksterni faktori kako se prije smatralo. ˝Kada proučavamo ljude koji izgledaju mladoliko za svoju dob,  iznenađeni smo razlikom u izgledu njihovih usana˝, objašnjava David Gunn, znanstvenik iz kompanije Unilever koja je provela istraživanje. ˝Radi se o značajki koja je strogo genetski određena, i lako ju je izmjeriti.˝

Znanstvenici su analizirali lica 102 para blizanaca u dobi od 59 do 81 godinu, te 162 žene u dobi od 45 do 75 godina. Otkrili su kako su bore, oštećenja od sunca te staračke pjege podjednako uzrokovane genetskim i eksternim faktorima, no razvoj sjede kose i punoće usana određen je genima. Kod mnogih ljudi usnice se počinju skupljati u dobi između 30 i 40 godina starosti, i mogu prividno postariti osobu.

Ovo otkriće moglo bi potaknuti mnoge žene da porade na izgledu svojih usana. Premda operacija i botoks mogu biti efektivan način da se poveća veličina usnica, stručnjaci su podijeljeni oko toga koliko se na ime može postići prirodan izgled.

Gunn smatra kako se na taj način malo može postići. ˝Jednostavno izgleda čudno jer nove usnice ne odgovaraju naboranom licu.˝

11.01.2010. 17:34:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh