« Život
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
STVARNO?

Želite bolju vezu ili brak? Popijte nešto!

Ako pijete alkohol - pijte u društvu, jer su veze i brakovi uspješniji ako partneri zajedno piju, pokazali su rezultati zanimljivog istraživanja

Čaša vina u društvu partnera radi čuda za vezu
Čaša vina u društvu partnera radi čuda za vezu (Arhiva)
Više o

piće

,

brak

,

alkohol

,

veza

Sretna veza ili brak rijetko se povezuju s porocima, no istraživanje provedeno na Sveučilištu New York dalo je zanimljive rezultate - parovi koji zajedno uživaju u alkoholu ili cigaretama imaju sretniju vezu ili brak od onih koji to ne rade.

Rezultati desetogodišnjeg istraživanja pokazuju da parovi koji zajedno uživaju u istim porocima žive u sretnijim vezama te ostaju duže skupa.

Vjerovali ili ne, korelacija je veća kod parova koji skupa piju alkohol od onih koji puše duhanske proizvode. Studija je proučavala 600 parova i pratila njihove veze kroz upitnike koje su redovno ispunjavali. 

Alkohol je "depresant" zbog koga se neki ljudi ratoborno i neraspoloženo osjećaju tijekom triježnjenja, pa su znanstvenici očekivali da će rezultati ove studije dati suprotne rezultate. Međutim, ispostavilo se da oni koji vole popiti, osim u samom alkoholu, uživaju i u sretnijim vezama.

Naravno, preporuke su i dalje iste - popijte zajedno, ali jedno piće ... čašu vina, podijelite bocu piva ili rakijicu, život će vam biti ljepši.

30.07.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh