« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina
KONTROVERZA

Zeleno svijetlo za golf na Srđu

Konačni prijedlog Urbanističkog plana uređenja Bosanka usklađen je s planovima višeg reda

Na Srđu će se igrati golf
Na Srđu će se igrati golf (Arhiva)
Više o

Dubrovnik

,

golf

,

Srđ

Iz Zavoda stiču kako Dubrovačko-neretvanska županija, odnosno njen Zavod za prostorno uređenje, ne daje Suglasnost na UPU Platoa Srđa, već Suglasnost na Konačni prijedlog, kojeg je utvrio drada Dubrovnik, daje Ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva, a Gradsko vijeće o njemu konačno odlučuje.

U tom postupku županijski Zavod za prostorno uređenje daje mišljenje je li Konačni prijedlog UPU-a usklađen s planovima višeg reda: prostornim planom Dubrovačko-neretvanske županije, prostornim planom uređenja Grada Dubrovnika te GUP-om Grada Dubrovnika i drugim dokumentima prostornog uređenja.

'Davanje Mišljenja je strogo formalni postupak, u kojem Zavod u utvrđenom roku utvrđuje je li Konačni prijedlog UPU-a poštivao odredbe iz planova višeg reda. Ovaj postupak se ne smije miješati s ulogom Zavoda da u tijeku izrade planova kao stručno tijelo daje radna mišljenja i primjedbe koje ukazuju na propuste, daje primjedbe radi pogoršanja rješenja da planovi budu kvalitetni u smislu struke te traži da se kroz varijante iznađe najpovoljnije rješenje', navode iz Županijskog zavoda za prostorno uređenje.

U ovom konkretnom slučaju, dodaje se u priopćenju, Zavodu je grada Dubrovnik dostavio na davanje mišljenja Konačni prijedlog UPU-a platoa Srđa. Zavod je utvrdio da je konačni prijedlog, za razliku od Prijedloga UPU-a od prije dvije godine, sukladan planovima višeg reda i o tome izdao odgovarajuće Mišljenje. U slučaju da Zavod nije postupak riješio u zakonskom roku, smatralo bi se da je na konačni prijedlog UPU-a dano pozitivno mišljenje, zaključuje se upropćenju Županijskog zavoda za prostorno uređenje.

Selo Bosanka je u zaleđu Dubrovnika, na sjeveroistočnoj padini brda Srđ.

14.06.2013. 08:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh