« Knjiga
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
NSK

Zeleni festival u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnjici

Festival je dio projekta "Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku" kojeg je Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokrenula 2016. godine sa svrhom edukacije korisnika, njihovog osvještavanja i senzibilizacije

Zeleni festival u NSK
Zeleni festival u NSK (NSK)
Više o

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

,

NSK

,

Zeleni festival

Od 6. do 8. rujna 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održati "Zeleni festival", događanje s ciljem promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija i inovacija.

Festival je dio projekta "Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku" kojeg je Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokrenula 2016. godine sa svrhom edukacije korisnika, njihovog osvještavanja i senzibilizacije, kao i popularizacije programa organizacija s područja zaštite prirode, prezentacije rezultata njihovih znanstvenih istraživanja, stručnih radova, nakladništva i projekata, a organizira se u suradnji s Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva.

Samim Festivalom, koji se održava pod sloganom „(O)KRENIMO NA ZELENO" želimo približiti ovu relevantnu tematiku korisnicima knjižnice i široj javnosti, dodatno ukazati na njezinu problematiku i ponuditi alternativu, popularizirati programe znanstvenika i stručnjaka te prezentirati njihove spoznaje, radove i projekte.

Festival je zamišljen u 3 dimenzije:
1. izložbena - predstavljanje proizvoda, usluga i programa na štandovima,
2. izlagačka - informiranje kroz predavanja i predstavljanja tematskih radova, odnosno naslova i 3. virtualna - projekcije dokumentarnih filmova, prezentacije i virtualne izložbe.

S obzirom na širinu područja koje planiramo pokriti, fokus nam je na izlagačima i sudionicima koji dolaze iz sfere zelene energetike i gradnje, zelenih tehnologija i inovacija, ekološke poljoprivrede i nutricionizma te organizacija s područja zaštite prirode.

Želja nam je također uključiti znanstvenike iz područja prirodnih znanosti te nakladnike, udruge i knjižnice koje komuniciraju zelene sadržaje.

Stoga, svi u NSK!

04.09.2017. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh