« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
MLJAC

Zelena božica - smoothie koji diže iz mrtvih

Uz prave sastojke napravit ćete napitak koji će vašem tijelu donijeti gomilu nove energije i zdravlja, pa vrijedi isprobati sve što se nudi

Zelena božica je - čisti genijalni užitak
Zelena božica je - čisti genijalni užitak (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

smoothie

,

zelena božica

Smoothie je samo novo i zanimljivo ime za prirodne sokove od voća i povrća, no to ne znači da se radi o nečem pomodnom i beskorisnom - uz prave sastojke napravit ćete napitak koji će vašem tijelu donijeti gomilu nove energije i zdravlja, pa vrijedi isprobati sve što se nudi.

Zelena božica ime je za smoothie koji ima upravo takvu boju, a kako se sastojci mijenjaju od jednog do drugo izvora, evo jedne zanimljive i ukusne kombinacije koja je, naravno, u isto vrijeme i zdrava.

Smoothie Zelena božica - recept

Sastojci

1 kruška
1 jabuka (slatka, tipa zlatni delišes)
1 limeta
1 šaka svježeg, mladog špinata
1 stabljika celera
1/4 svježeg krastavca
voda

Priprema

Jabuku i špinat stavite zajedno u sokovnik i dobro iscijedite, na način da oko komada jabuke omotate špinat i tako sve dok ne potrošite sve, a zatim stavljajte ostale sastojke, na kraju dodajte malo vode ako vam je ispalo previše gusto. Možete sve napraviti i ručnim blenderom.

Koristi

Kruška daje gusti, hranjivi sok koji se nadopunjava špinatom i celerom, glavnim izvorima vitamina i minerala u ovom smoothieju, jabuka će ga prirodno zasladiti, a limeta svojim bogatim udjelom vitamina C dati završni udar okusu i energetskom potencijalu napitka. Krastavac će mu za kraj dati toliko potrebnu svježinu.

Uzdravlje!

28.05.2017. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh