« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PROSVJED ISPRED DORHA

Zelena akcija: Upitna je vjerodostojnost institucija

Aktivisti Zelene akcije i Prava na grad organizirali su prosvjednu akciju ispred Državnog odvjetništva RH u Zagrebu kako bi upozorili na neučinkovitost institucija

Više o

prosvjed

,

Zelena akcija

,

DORH

,

Varšavska

Ispred zgrade DORH-a aktivisti su donijeli dva eko-zahoda i formirali dva reda držeći u rukama rolice toaletnog papira s naštampanom rečenicom: "Neka institucije pravne države rade svoj posao". Među njima bili su Urša Raukar, Vilim Matula i drugi, prenosi Hina.

"Akciju smo organizirali kako bismo komentirali uobičajenu poštapalicu naših političara i vlastodržaca 'neka institucije pravne države rade svoj posao' i naumili smo svakome tko u budućnosti to bude upotrebljavao pokloniti toalet papir", kazao je Teodor Celakoski iz Prava na grad u izjavi novinarima ispred DORH-a.

Ustvrdio je kako je "vjerodostojnost institucija i vlastodržaca upitna", jer je, kaže, "sve što danas se radi povezano s političkim obračunima". "Vjerovat ćemo da pravna država funkcionira kad se otvore i oni problemi i pitanja koja nisu u političkom interesu ove ili one vladajuće garniture", kazao je Celakoski i dodao kako očekuju da se Državno odvjetništvo, USKOK i druge institucije pravne države konačno počnu neselektivno baviti svim slučajevima, a osobito Cvjetni trg, Srđ itd.

"Kod nas se očito institucije pravne države bave političkim mrtvacima ili onima koje treba politički usmrtiti. Zbog toga nas i ne čudi da se u Gradu Zagrebu još ne poduzimaju relevantna istraživanja i ispitivanja vezana za preko stotinu kaznenih prijava koje su podnesene protiv gradonačelnika i njegove administracije", ustvrdio je Celakoski.

Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević podsjetio je kako je njihova kaznena prijava protiv Milana Bandića za sklapanje nezakonitog ugovora o financiranju rampe u Varšavskoj još uvijek nije riješena. "Nije nam jasno kako je moguće da policija i USKOK u devet mjeseci ne mogu utvrditi je li jedan ugovor od nekoliko stranica zakonit ili ne", naveo je Tomašević i dodao kako očekuju da DORH i USKOK u najskorije vrijeme riješe tu kaznenu prijavu i to tako da je ili odbace kao neosonovanu ili da konačno podignu optužnicu i druge radnje potrebne da se kaznena prijava procesuira.

Podsjetio je i da su u siječnju 2008. podnijeli kaznenu prijavu protiv bivše pročelnice Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode koji je omogućio devastaciju na Cvjetnom. O tome se, kaže, DORH već očitovao, međutim, dodaje, ta kaznena prijava još nije riješena.

28.01.2011. 18:05:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    JAJA
    29.01.2011. 21:24
    OVI ZELENI SE UVIJEK JAVE KADA SE POKREĆE NOVA IZGRADNJA ILI NEKAKVA NOVINA.JOŠ NISMO ČULI DA SU ONI ZASADILI DRVO,A UPORNO SE VJEŠAJU PO ONOME ŠTO ZBOG BOLESTI MORA DA SE UKLONI.JOŠ NISMO ČULI DA SE NJIHOVOM AKCIJOM OBNOVILA ZELENA POVRŠINA,JOŠ NISMO ČULI DA SU ZELENI DA BI OPRAVDALI SVOJ NAZIV OČISTILI KOJU IŠARANU FASADU.ONI SAMO LUPETAJU I BLEBETAJU,NEKA ZAVRNU RUKAVE I POKAŽU ŠTA U SVIJETU KONKRETNO ZELENI RADE RUČNO NE JEZIKOM
  2. avatar
    Crozona
    01.02.2011. 21:57
    Zar trebamo očekivati pravdu u ovoj banana državi?!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh